Οι «καθυστερήσεις» που… παίζει ο Μητσοτάκης στον Aνασχηματισμό πλήττουν σοβαρά την Οικονομία     

406
Οι «καθυστερήσεις» που… παίζει ο Μητσοτάκης στον Aνασχηματισμό πλήττουν σοβαρά την Οικονομία     

Ένα μείζον θέμα όπως είναι ο Ανασχηματισμός επέλεξε το κονκλάβιο του Μεγάρου Μαξίμου για να κάνει πολιτικό δημοσιογραφικό παιχνίδι, την ώρα που η χώρα πλήττεται από βαθιά ύφεση και η οικονομία στροβιλίζεται από τον τυφώνα της πανδημίας, χωρίς να ξέρει κανείς που θα καταλήξει.

Το κλίμα «διορθωτικών κινήσεων» έχει προκαλέσει φαινόμενα ακινησίας στα υπουργεία, ειδικά σε εκείνα που τα ονόματα των υπουργών φιγουράρουν στη λίστα της καρατόμησης.

Την ίδια ώρα, οι βουλευτές αντί να επικεντρωθούν στα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα, «συνωστίζονται» στον προθάλαμο των ανώτατων κυβερνητικών κλιμακίων, μπας και λάβουν καμιά διαβεβαίωση ότι θα αξιοποιηθούν…

Σε κάθε περίπτωση το θέμα αυτό πρέπει να κλείσει, αν και θα έπρεπε να μην έχει ανοίξει καθόλου. Είθισται, ο εκάστοτε Πρωθυπουργός να παίρνει τις αποφάσεις, να τις ανακοινώνει και σε ένα εικοσιτετράωρο το θέμα να έχει κλείσει. Δεν προσφέρεται για τη δημιουργία εντυπώσεων αφού οι αρνητικές από τις θετικές συνέπειες είναι περισσότερες, όσο σέρνεται η φημολογία των αλλαγών.

Η ηρεμία και το κλίμα κανονικότητας που πρέπει να χαρακτηρίζει ένα κυβερνητικό σχήμα την ώρα που επιχειρεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, συνιστούν ασφαλιστικές δικλείδες για την επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων στην οικονομία, στον τουρισμό, στις επενδύσεις και σε κάθε τομέα που θα παίξει ρόλο για την επιστροφή τη χώρας στην κανονικότητα.