Οι ουρές και η ατέλειωτη... αναμονή «έδιωξαν» τους ψηφοφόρους

57

Μικρότερη είναι η προσέλευση των ψηφοφόρων, μέχρι στιγμής, στην Αττική για τις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές σε σχέση με την προσέλευση στις κάλπες για την Ευρωβούλη και τις περιφερειακές εκλογές!

Στα εκλογικά τμήματα της Αττικής οι ουρές για την Ευρωβουλή και τις περιφερειακές εκλογές είναι μεγάλες και η αναμονή επίσης μεγάλη, ενώ αντίθετα για τις δημοτικές και κοινοτικές οι ουρές είναι πολύ μικρότερες έως και ελάχιστες.

Εκτός από την Αττική όμως, μεγάλες ουρές με συνέπεια ταλαιπωρία και καθυστερήσεις παρατηρούνται και σε άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα στην Κρήτη.

Όπως μεταδίδει το cretapost.gr σε δοκιμασία εξελίσσεται η τετραπλή κάλπη σε αρκετά εκλογικά τμήματα του Ηρακλείου και ιδιαίτερα σε εκείνα του αστικού κορμού, όπου συνωθείται μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων.

Με το πέρασμα της ώρας αρχίζουν να πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες πολιτών για μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέλιξη της διαδικασίας αλλά και για ελλείψεις σε ψηφοδέλτια, με αποτέλεσμα μέλη εφορευτικών επιτροπών να τα “ψαρεύουν” από τις σακούλες της ανακύκλωσης προκειμένου κάθε ψηφοφόρος να παραλαμβάνει πριν μπει στο παραβάν ολόκληρο το πακέτο με τους υποψήφιους συνδυασμούς.

Σε μεγάλο εκλογικό τμήμα των Καμινίων, φαίνεται πως ψηφοδέλτια μικρών κυρίως συνδυασμών που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές είναι είδος προς … εξαφάνιση αφού εξαντλούνται πολύ γρήγορα και χρειάζεται να αντικατασταθούν από αυτά που οι προηγούμενοι εκλογείς είχαν πετάξει στη σακούλα που βρίσκεται στο παραβάν.

Την ίδια ώρα πολίτες, σε πολλά εκλογικά τμήματα του Νομού, διαμαρτύρονται για την έλλειψη ενημέρωσης με αποτέλεσμα η εκλογική διαδικασία να καθίσταται γρίφος για δυνατούς λύτες ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους, ενώ σύγχυση επικρατεί και με τη διπλή λειτουργία των εκλογικών τμημάτων.