Οι πολίτες της Μακεδονίας τιμώρησαν τον Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

256
Ν.Δ. για Τσίπρα: Επικοινωνιακή απόπειρα εξωραϊσμού της Συμφωνίας των Πρεσπών

Οι πολίτες της Μακεδονίας πήραν το λόγο περίπου έναν χρόνο μετά την ντροπιαστική Συμφωνία των Πρεσπών και τιμώρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα που παρέδωσε το δοξασμένο όνομα «Μακεδονία».

Οι κάλπες έδειξαν την δυσφορία του κόσμου προς τις κινήσεις του Μαξίμου, οι ψηφοφόροι μίλησαν και τιμώρησαν τις αλαζονικές συμπεριφορές του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Ο καταποντισμός της Κυβέρνησης στις όχθες των Πρεσπών ήταν εκκωφαντικός.

Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν εξαϋλώθηκαν και τον στήριξε μόνο ο «κομματικός στρατός» του.

Οι γραβάτες που φορέθηκαν, ο Ζόραν Ζάεφ που πανηγύριζε και έλεγε παντού πως είναι Μακεδόνας, η ιστορία των μακεδονικών πολέμων που ξηλώθηκε από τα βιβλία, ο Κοτζιάς που χαρακτηρίζε τους Μακεδόνες που αντιτίθονταν στις απόψεις τους «φασίστες» προσμετρήθηκαν με ψυχραιμία από τους πολίτες οι οποίοι και έστειλαν τον Τσίπρα στον βυθό των Πρεσπών.

Εδώ και αιώνες το ρητό που ακούγεται σε κάθε σπίτι της Βόρειας Ελλάδας είναι ότι «Το να είσαι Έλληνας είναι τιμή και δόξα, το να είσαι Μακεδόνας είναι τίτλος» και αυτό τον δοξασμένο τίτλο αφαίρεσαν από τους ανθρώπους που περήφανοι αιώνες έστεκαν όρθιοι

κόντρα σε όλες τις κακουχίες. Δεν τον αφαίρεσαν μάλλον τον ξήλωσαν με βία και το χάρισαν σε ανθρώπους που δεν είχαν εθνική ταυτότητα.

Οι αριθμοί δεν αμφισβητούνται. Λένε πάντα την αλήθεια και την περασμένη εβδομάδα κατέγραψαν ολοκληρωτική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών στις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Όπως εξηγούν οι πολιτικοί αναλυτές, καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του κόσμου να γυρίσει την πλάτη στο ευρωψηφοδέλτιο και τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε η στάση της κυβέρνησης γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών και η επιλογή να προχωρήσει σε συμφωνία με τη γειτονική χώρα χωρίς προηγουμένως να έχει καταθέσει στη Βουλή το σχέδιο της Συμφωνίας και να λάβει τη συναίνεση των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών ομάδων.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα δεδομένα που προκύπτουν από τη Μακεδονία, όπου το κυβερνών κόμμα -συγκριτικά με τις εθνικές εκλογές του 2015 (τον Σεπτέμβριο) καθώς και τις ευρωεκλογές του 2014- στην κυριολεξία «μάτωσε», καθώς όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα σε πολλές περιφερειακές ενότητες μάλιστα η διαφορά ξεπερνά τις 15 μονάδες, αγγίζοντας σε κάποιες τις 20.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας συγκέντρωσε 61,79% έναντι 11,75% του Χρήστου Γιαννούλη που ήταν η επιλογή Τσίπρα.

Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ειδικότερα, οι διαφορές -σε σχέση με τα ποσοστά που είχε συγκεντρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015- σε πολλές περιφερειακές ενότητες μάλιστα ξεπερνούν τις 15 μονάδες, αγγίζοντας σε κάποιες τις 20.

Αναλυτικά τα ποσοστά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία:

-Α’ Θεσσαλονίκης: 30,91% - 21,70%

-Β’ Θεσσαλονίκης: 35,65% - 17,81%

-Χαλκιδική: 36,03% - 18,91%

-Πέλλα: 35,30% - 19,94%

-Σέρρες: 38,17% - 18,07%

-Γρεβενά: 34,90% - 23,81%

-Δράμα: 34,74% - 17,63%

-Ημαθία: 32,63% - 20,25%

-Καβάλα: 34,90% - 18,03%

-Καστοριά: 41,38% - 21,24%

-Κιλκίς: 35,85% - 18,85%

-Κοζάνη: 32,25% - 23,22%

-Φλώρινα: 34,11% - 26,92%