Οι προκλήσεις και τα στοιχήματα του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ

310

Το 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, σηματοδοτεί για εμάς ένα νέο ξεκίνημα για την κοινωνία και τον τόπο. Μετά από εννιά χρόνια σκληρού Μνημονίου που βοήθησε τις δυνάμεις του λαϊκισμού, να επικρατήσουν η πατρίδα μας καλείται να κάνει επανεκκίνηση.

Η Νέα Δημοκρατία, αποτελεί την πολιτική δύναμη εκείνη, που αποτελεί την εγγύηση, ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα και να δώσει και πάλι στους Έλληνες το χαμόγελο και την αισιοδοξία.

Tου Κώστα Κατσαφάδου

Να εφαρμόσει εκείνες τις πολιτικές που δείχνουν το κοινωνικό της αποτύπωμα στηρίζοντας παράλληλα τις δυνάμεις της ανάπτυξης και της δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο αυτό το Συνέδριό μας, που έγινε ενώ η Νέα Δημοκρατία είναι κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός, δίνει την ευκαιρία σε όλους μας να λειτουργήσουμε αμφίδρομα.

Οι εκπρόσωποι της βάσης να ακούσουν την κυβέρνηση και η κυβέρνηση να ακούσει τους εκπροσώπους του κόμματος.

Οι απόψεις που κατατέθηκαν, αποτυπώνουν την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας για ένα νέο ξεκίνημα, με τους πολίτες συμμέτοχους και συμπαραστάτες της προσπάθειάς μας.

Η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει ένα κόμμα αρχών και αξιών ένα κόμμα, που από τότε που την ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, μπορούσε να ανταποκρίνεται στα αιτήματα της κοινωνίας και παράλληλα να χαράζει δρόμους προς τα εμπρός.

Ένα βαθύτατα προοδευτικό κόμμα.

Το σύνθημά μας το «μέλλον αρχίζει τώρα», επιβεβαιώνει την στρατηγική μας, που είναι να μην χαθεί ούτε μέρα, και την απόφασή μας να τρέξουμε και να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα που για χρόνια παρέμεναν άλυτα.

Το Συνέδριό μας στο οποίο κυρίαρχη είναι η ψηφιακή εποχή, που αποτελεί στην απάντηση στις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος, δείχνει ότι η παράταξή μας έρχεται από μακριά και πάει μπροστά. Η ατζέντα του Συνεδρίου με θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η βιώσιμη ανάπτυξη, το εργασιακό περιβάλλον της ψηφιακής εποχής, η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι μπορούμε να συζητάμε και να συνθέτουμε δίνοντας απαντήσεις σε ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και τη νέα γενιά της πατρίδας μας.

Ότι είναι μια γνήσια λαϊκή παράταξη, που μπορεί να συνθέτει θέσεις και απόψεις, με γνώμονά της το εθνικό συμφέρον.

Γνωρίζουμε ότι τα μέτωπα που έχουμε μπροστά μας, είναι πολλά και σύνθετα.

Αλλά έχουμε αποδείξει από την πρώτη μέρα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, καθώς έχουμε και σχέδιο και πρόγραμμα.

Και κυρίως μια ομάδα που ξέρει να ιεραρχεί τις ανάγκες του πολίτη, πάνω από όποια συμφέροντα και μικροκομματικές επιδιώξεις.

Θέλω να πιστεύω ότι η επόμενη ημέρα του Συνεδρίου θα επιβεβαιώσει ότι το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου είναι σε σίγουρα χέρια.

*Ο Κώστας Κατσαφάδος είναι βουλευτής Α Πειραιώς και νήσων της ΝΔ