Οι προσδοκίες των πολιτών και η αξιολόγηση των υπουργών

114

Με το πλεονέκτημα της στήριξης της κοινής γνώμης η Κυβέρνηση ανοίγει πλέον το βηματισμό της βάζοντας σε πρώτο πλάνο την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και την ασφαλή μετάβαση της χώρας στην επόμενη μέρα.

Οι μέρες που ακολουθούν κρίνονται ιδιαίτερα απαιτητικές για όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου με τους πολίτες να έχουν πέρα από κάθε αμφιβολία υψηλές προσδοκίες ώστε να δουν το συντομότερο βελτίωση στην καθημερινότητα τους και να πάρουν βαθιές ανάσες μετά από μία πολύμηνη περίοδο αναταράξεων.

Κοντολογίς, θέτουν τα μέλη της Κυβέρνησης υπό αυστηρή αξιολόγηση, ενώ το επέκεινα της πανδημίας συνιστά για την κυβερνητική παράταξη μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να υλοποιήσει βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολλών αξιοποιώντας ισχυρά εργαλεία, όπως παραδείγματος χάριν την τεχνογνωσία από την πανδημία και το σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας που συνιστούν αμφότερα ισχυρούς πυλώνες για τη μετάβαση στη νέα εποχή.

Εκτός των άλλων, η δουλειά και η αποδοτικότητα των υπουργών βρίσκεται σε καθημερινή βάση στο μικροσκόπιο του πρωθυπουργικού γραφείου και των στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη που είναι επιφορτισμένοι με το συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

Στο σχεδιασμό του Πρωθυπουργού εντάσσεται και το ενδεχόμενο αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα σε χρόνο που δεν πρόκειται να επηρεάσει τις υψηλές ταχύτητες που αναπτύσσει η Κυβέρνηση για να πετύχει τους στόχους της φετινής χρονιάς και να βάλει τη χώρα σε μία νέα κανονικότητα.

Εξάλλου, η πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας θα κριθεί το επόμενο διάστημα από το κατά πόσο θα επιδείξει ανθεκτικότητα στις προκλήσεις, γενναιότητα στις μεταρρυθμίσεις και παραγωγικότητα στην υλοποίηση πολιτικών που θα βάλουν τη χώρα σε μία βιώσιμη πορεία, και θα την καταστήσουν πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη της επόμενης δεκαετίας.