Οι Χανιώτες τίμησαν την μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (Videos&Photos)

94

Τη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τιμήσαν οι Χανιώτες, καθώς πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την γέννηση του.

Έξω από το πατρικό σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Χαλέπα Χανίων, πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας της οδού «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» όπως θα λέγεται στο εξής το τμήμα της οδού Ακρωτηρίου από Κατσαμπά μέχρι Μόντε Βάρδια.

Στα Χανιά βρίσκονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη για τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται για τα 100 χρόνια από την γέννηση του πατέρα τους.

Το παρών στις εκδηλώσεις δίνουν εκτός από μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τοπικοί φορείς, καθώς και πλήθος κόσμου.

Μετά τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας, ακολούθησε χαιρετισμός του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κυδωνίας & Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνού, του Δημάρχου Χανίων, κ. Τάσου Βάμβουκα και του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: “Φυτέψαμε στο σπίτι μας στο Ακρωτήρι μια αμπελιτσιά, το μοναδικό ενδημικό δέντρο της Κρήτης. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έβαλε σε πρώτη προτεραιότητα το περιβάλλον και αναγνώρισε τους κινδύνους. Έβλεπε μακρυά. Ήταν μπροστά από την εποχή του”

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ο ίδιος ένας δρόμος

«Ήταν ο ίδιος με τον τρόπο του ένας δρόμος, με το έργο του… Να κάνουμε τον δρόμο που χάραξε λεωφόρο, όχι μόνο για μας αλλά για τα παιδιά και για τα εγγόνια μας. Θα είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε την ιστορική του παρακαταθήκη».

Ακολούθησε ένα ριζίτικο από τους φίλους του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από την Ασή Γωνιά οι οποίοι φώναξαν στο τέλος «Αθάνατος».

Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν το ίδρυμα που φέρει το όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ο δήμος Χανίων.

Οι Χανιώτες τίμησαν την μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Οι Χανιώτες τίμησαν την μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη


VIDEO&PHOTOS: zarpanews.gr