ΟΗΕ: Καμπανάκι για ελλείψεις τροφίμων λόγω κορωνοϊού

92
ΟΗΕ: Καμπανάκι για ελλείψεις τροφίμων λόγω κορωνοϊού

Το καμπανάκι του κινδύνου κρούει το Επισιτιστικό Σώμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το ενδεχόμενο τα έκτακτα μέτρα πρόληψης και προστασίας, που έχουν επιβληθεί σε όλα τα κράτη για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας να προκαλέσουν ελλείψεις.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, Μάξιμο Τορέρο, τόνισε ότι «Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, είναι να περιορίσουν οι κυβερνήσεις τη ροή τροφίμων. Όλα τα μέτρα κατά του ελεύθερου εμπορίου θα είναι αντιπαραγωγικά. Τώρα δεν είναι η ώρα για περιορισμούς ή επιβολή εμπορικών εμποδίων. Τώρα είναι η στιγμή να προστατεύσουμε τη ροή τροφίμων στον κόσμο».

«Η Ρωσία για παράδειγμα, μεγαλύτερη εξαγωγέας αλευριού στον κόσμο, επίσης ενδέχεται να περιορίσει τις εξαγωγές - όπως έχει κάνει και στο παρελθόν», τονίζει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

«Ο κορωνοϊός πλήττει το εργατικό δυναμικό και τα προβλήματα εφοδιασμού γίνονται σημαντικά. Πρέπει να εφαρμόσουμε πολιτικές ώστε το εργατικό δυναμικό να μπορεί να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του. Η προστασία των ανθρώπων είναι σημαντική, ωστόσο χρειαζόμαστε και το εργατικό δυναμικό. Οι μεγάλες χώρες του κόσμου πρέπει να εφαρμόσουν αυτού του είδους πολιτικές, για να διασφαλίσουν τον απρόσκοπτο εφοδιασμό σε τρόφιμα», αναφέρει ακόμα το στέλεχος του ΟΗΕ.