Οικογενειακό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ - Οι μεθοδεύσεις και ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός του Τσίπρα

319

Τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε καθαρά οικογενειακό κόμμα μεθοδεύει ο Αλέξης Τσίπρας, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Με καθαρά σταλινικές μεθόδους καταργεί τα όργανα και κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας, ενώ αποκτούν κυρίαρχο ρόλο πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Στην κατεύθυνση αυτή έχει συγκροτήσει μια παρασυναγωγή στην Κουμουνδούρου, στην οποία συμμετέχουν ενεργά ο εξάδελφός του Γιώργος Τσίπρας, η αδελφή του Ζανέτ Τσίπρα, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Μιχάλης Καλογήρου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και η Έφη Αχτσιόγλου.

Άτυπος εκπρόσωπος του οικογενειακού κόμματος παραμένει ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος με παρεμβάσεις του επιχειρεί να τρομοκρατήσει όσα στελέχη βρίσκονται εκτός γραμμής και υπονομεύουν τον… μεγάλο αρχηγό.

Ο Αλέξης Τσίπρας τις τελευταίες ημέρες έχει λάβει αποφάσεις που ξεκαθαρίζουν τη μέχρι τώρα θολή στρατηγική του.

Στην κατεύθυνση αυτή διαμορφώνει μια νέα στρατηγική, που κινείται στους ακόλουθους άξονες:

1ον) Ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να κινήσει διαδικασίες διαδοχής ακόμα και στην περίπτωση που υποστεί ταπεινωτική ήττα σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές.

2ον) Στήνει μηχανισμό για τη συγκρότηση ενός αρχηγικού κόμματος, αδιαφορώντας για τα εκλογικά ποσοστά που θα καταγράψει.

3ον) Προεξοφλεί την ήττα στις εκλογές, την οποία θα επιχειρήσει να χρεώσει σε δήθεν υπονομευτικές κινήσεις της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

4ον) Σκληραίνει επικίνδυνα τη γραμμή στα εθνικά θέματα, καταφεύγοντας σε τυχοδιωκτικές τακτικές, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας.

Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός του Αλέξη Τσίπρα εκφράστηκε σε όλο του το μεγαλείο στη διάρκεια σύσκεψης του σκιώδους ΚΥΣΕΑ, που πραγματοποιήθηκε στην Κουμουνδούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας υιοθέτησε απόλυτα τη σκληρή γραμμή που εισηγήθηκε ο πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ζητώντας δημόσια την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, γνωρίζοντας ότι μια τέτοια ενέργεια από την πλευρά της Ελλάδας θα προκαλούσε σύρραξη με την Τουρκία.

Με την παντελώς ανεύθυνη αυτή θέση που διατύπωσε, την οποία ασπάζονται μόνο ακροδεξιές οργανώσεις, επιχείρησε να εμφανίσει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος είναι κατηγορηματικά αντίθετος με την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, ως μειοδότη.

Η μετάλλαξη του Αλέξη Τσίπρα σε δήθεν υπερπατριώτη προκάλεσε την οργή της Κίνησης των 53.

Βέβαια αποφάσισαν προς το παρόν να αντιμετωπίσουν ψύχραιμα τον επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό του Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσιεύθηκε στο "ΚΑΡΦΙ"