Οικτίρμων και ελεήμων ο Αλέξης με ξένα χρήματα

319

Η ανοίκεια και απαράδεκτη αγωγή που κατέθεσε ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εναντίον των δημοσιογράφων Γιάννη Κουρτάκη και Γιώργου Παπαχρήστου, ζητώντας το κολοσσιαίο ποσό, του 1 εκατ. ευρώ από τον καθένα, πέρα από την ηθική διάσταση που έχει αυτό καθ’ αυτό το γεγονός, δημιουργεί και ένα ακόμα ζήτημα, το οποίο, δεν είναι ορατό με την πρώτη ματιά.

Του Γιάννη Μιχαήλ

Και βέβαια δεν θα μπορούσε να το αντιληφθεί ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση, όμως, έπρεπε να το λάβουν υπ’ όψιν τους, οι δύο έμπειροι συνήγοροι που συνέταξαν την αγωγή, προκειμένου να προστατεύσουν τον εντολέα τους.

Τόσον ο Γιάννης Ματζουράνης, παλιά νομική καραβάνα (γραμματέας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα, συνεργάτης του Μένιου Κουτσόγιωργα και νομικός παραστάτης του Κοσκωτά και σήμερα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ), όσον και ο δεύτερος συνήγορος Θανάσης Καμπαγιάννης (υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ), προσέθεσαν στην κατακλείδα της αγωγής (προφανώς με την εντολή Τσίπρα) ότι τα χρήματα, που (θα) επιδικάσει το δικαστήριο, θα δοθούν στον ΕΔΟΕΑΠ, (Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης).

Ο κύριος Τσίπρας, λοιπόν, θα γίνει χορηγός στο Ταμείο των δημοσιογράφων με χρήματα που (ενδεχομένως) θα εισπράξει από την καταδίκη δύο δημοσιογράφων. Οποία γαλαντομία.

Απορώ, πως οι δύο έμπειροι δικηγόροι, δεν επεσήμαναν στον εντολέα τους, ότι αυτή η προσφορά δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από το Ταμείο των δημοσιογράφων, γιατί θα είναι όνειδος για όλο τον δημοσιογραφικό κλάδο, η «προσφορά» ενός τρίτου με λεφτά που θα εισπράξει από την «καταδίκη» δύο έγκριτων συναδέλφων μας.

Κύριε Τσίπρα και κύριοι συνήγοροι, ο ΕΔΟΕΑΠ δεν είναι φιλόπτωχο ταμείο, για να συντηρείται από προσφορές και δωρεές πολιτών. Είναι ένας οργανισμός, στον οποίο καταβάλουν εισφορές οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης, ώστε να εξασφαλίζεται η δωρεά περίθαλψη των μελών τους, καθώς και οι επικουρικές συντάξεις τους. Ως εκ τούτου είναι ποτέ δυνατόν να βάλει στο Ταμείο έστω και ένα ευρώ, από καταδίκη δημοσιογράφου;

Λάθος πόρτα, θέλησε να ανοίξει ο αρχηγός της δήθεν αριστεράς. Οικτίρμων και ελεήμων με ξένα χρήματα, προκειμένου να δείξει κανείς το φιλεύσπλαχνο πρόσωπό του, είναι κοροϊδία προς το σύνολο της κοινής γνώμης, γι’ αυτό θα πρέπει να διοχετεύσουν τα χρήματα- εάν τα… αποκτήσουν – σε άλλες αγαθοεργίες. Σημειώνουμε, πάντως, ο νόμος που αφορά μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, θεσπίστηκε ως νομικό καταφύγιο του απλού πολίτη, προκειμένου να προστατέψει την τιμή και την υπόληψή του.

Βέβαια, ο νομοθέτης δεν προέβλεψε ότι θα τον χρησιμοποιούσε, ένας πρώην πρωθυπουργός, ονόματι Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος –δια του τότε υπουργού Δικαιοσύνης –Καλογήρου- όταν κυβερνούσε, είχε δηλώσει ότι θα τον καταργήσει. Και επειδή, δεν το έκανε, τώρα τον χρησιμοποιεί ανενδοίαστα. Χειροκροτείστε τον.