Όλα δείχνουν ότι ανοίγουν τα Δημοτικά σχολεία - Οριστικές αποφάσεις την Κυριακή ή την Δευτέρα

411
Δημοτικά σχολεία

Στην απόφαση να ανοίξει τα Δημοτικά σχολεία οδηγείται, όπως όλα δείχνουν, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πολλές οικογένειες περιμένουν με αγωνία τις ανακοινώσεις για τα Δημοτικά σχολεία, προκειμένου να ξέρουν τι θα κάνουν με τα παιδιά τους αλλά και την εργασία τους.

Οι τελικές αποφάσεις από τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας αναμένεται να παρθούν είτε αύριο, Κυριακή, είτε μεθαύριο, Δευτέρα. 

Αύριο αναμένεται να υπάρξει η τελικά τοποθέτηση της επιτροπής ειδικών και να ληφθούν οι αποφάσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Όλα δείχνουν ότι τα παιδιά του δημοτικού θα περάσουν τον Ιούνιο στα θρανία.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχει δείξει με τις τελευταίες του δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αλλά και μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open, δήλωσε ότι ο ίδιος θεωρεί πως είναι η κατάλληλη εποχή να ανοίξουν τώρα.

«Την Κυριακή, 24 Μαΐου, θα γίνει η τελική σύσκεψη της επιτροπής με την οριστική σύσταση για τα σχολεία. Θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη εποχή τώρα αν θέλουμε να ανοίξουμε τα σχολεία και να μην τα κρατήσουμε δυο χρόνια κλειστά. Τώρα έχει ζέστη, ανοιχτά παράθυρα παντού και στα σχολεία. Να μάθουν τα παιδιά, οι γονείς και οι δάσκαλοι πώς να λειτουργούν με τις συνθήκες αυτές», υπογράμμισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Την ίδια ώρα, πηγές του υπουργείου Παιδείας αναφέρουν πως η οριστική απόφαση μπορεί να παρθεί μεθαύριο, Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί έως τώρα από το υπουργείο Παιδείας, αν τα σχολεία ανοίξουν όντως την 1η Ιούνη, η σχολική χρονιά θα λήξει στις 30 Ιουνίου, ενώ η επιστροφή θα γίνει όπως και στις υπόλοιπες βαθμίδες, δηλαδή με αποστάσεις 1,5 μέτρου και εκ περιτροπής διδασκαλία.

Πάντως, λόγω των ειδικών συνθηκών οι μαθητές θα κρατήσουν τα βιβλία της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, προκειμένου να καλυφθεί η ύλη στις αρχές της επόμενης.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας την Παρασκευή σε τηλεδιάσκεψη με εκπαιδευτικούς επεσήμανε ότι για τα Δημοτικά σχολεία οι αποφάσεις θα είναι υπό την καθοδήγηση και τις συστάσεις των ειδικών.

Μιλώντας στους εκπαιδευτικούς ο πρωθυπουργός είπε: «Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι δεν υπάρχει υποκατάστατο για το παιδί στην τάξη, γι’ αυτό και σταδιακά έχουμε δρομολογήσει την επιστροφή στα σχολεία, τώρα που επιδημιολογικά οι ειδικοί μας επιτρέπουν να το κάνουμε, αλλά πάραυτα μάθαμε πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια της κρίσης και για τη σημασία της τηλεκπαίδευσης, αλλά και για το πώς μπορεί να λειτουργήσει η δημόσια τηλεόραση παρέχοντας εξαιρετικό εκπαιδευτικό υλικό».