Όλα τα μέτρα στήριξης που «τρέχουν» για 5.000.000 πληττόμενους από τον κορωνοϊό (λίστα)

194
Ο Οικονομικός Εφιάλτης της Πανδημίας

Νέα "όπλα" ρίχνει η κυβέρνηση στη φαρέτρα προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις στην οικονομία από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ταυτόχρονα, "τρέχουν" τα μέτρα ύψους €3,3 δισ. τα οποία ισχύουν εδώ και μήνες, για νοικοκυριά, εργαζομένους και επιχειρήσεις. Τα μέτρα του υπουργείου Εργασίας αφορούν 2.448.517 εργαζομένους και 192.311 επιχειρήσεις. Υπολογίζεται ότι τα φορολογικά και άλλα μέτρα, αφορούν άμεσα ή έμμεσα 5.000.000 πληττόμενους.

Οι παρεμβάσεις που καλύπτουν εργαζόμενους, ανέργους, επιχειρήσεις, κυρίως πολύ μικρές, μικρές και μικρομεσαίες, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, δανειολήπτες, μισθωτές και ιδιοκτήτες ακινήτων, θα συνεχίσουν να υφίστανται, καθώς η κυβέρνηση έχει αυξήσει τα ταμειακά της διαθέσιμα, ενώ χθες προστέθηκαν €2 δισ και από το πρόραμμα SURE. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα καλυφθούν μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών, τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή, με αποτελεσματικότητα, από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να διατηρηθούν θέσεις απασχόλησης.

Ταυτόχρονα, η 3η θετική Έκθεση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή λύνει περισσότερο τα χέρια της κυβέρνησης, προκειμένου να προχωρήσει σε νέες πρωτοβουλίες στήριξης των πληττόμενων από την πανδημία.

Στην παρούσα φάση, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας Χρήστου Σταϊκούρα και Γιάννη Βρούτση. ισχύουν τα εξής μέτρα:

Διαβάστε την συνέχεια στο Moneypress.gr