Όλη η αλήθεια για τον Μαρινάκη

312

Ο στρατηγικός στόχος των παρακρατικών και παραδικαστικών μηχανισμών που για χρόνια τώρα επιχειρούσαν να θέσουν σε ομηρία τον γνωστό Έλληνα εφοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, επιτεύχθηκε.

Όπως είχαν προαναγγείλει συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη και τα φερέφωνα τους στα μέσα ενημέρωσης σχηματίστηκε δικογραφία η οποία εμπλέκει τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση του "Noor 1".

Στην ουσία το κατηγορητήριο περιλαμβάνει - σύμφωνα με έμπειρους δικαστικούς κύκλους - τους αστήρικτους και αναπόδεικτους ισχυρισμούς που κατασκευάστηκαν αποκλειστικά και μόνο για να θέσουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε καθεστώς ομηρίας.

Όλοι γνωρίζουν πως οι μηχανισμοί που τον είχαν στοχοποιήσει κινητοποιήθηκαν, όταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έγινε ιδιοκτήτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη παρά τις προειδοποιήσεις που του απηύθυναν γνωστοί καθεστωτικοί παράγοντες.

Εκτιμάται ότι στο δικαστήριο θα καταπέσει το σύνολο των κατηγοριών που "φόρτωσαν" στον Ευάγγελο Μαρινάκη.

Ο ίδιος, όπως μάλιστα δηλώνει, είναι αποφασισμένος να καταρρίψει τη σκευωρία και να ξεσκεπάσει τους σκευωρούς.

Ποινική δίωξη κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη για το "Noor 1"

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα το απόγευμα, ποινική δίωξη ασκήθηκε από την προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργατών του σχετικά με την υπόθεση του Noor 1.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας ελέχθηκαν εμβάσματα σχετικά με την χρηματοδότηση του πλοίου και αφορά και σε τρεις συνεργάτες του εφοπλιστή, και συγκεκριμένα τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής εταιρείας Capital Νίκο Συντιχάκη, τον δικηγόρο Πειραιά Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και τον ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη.