Ολυμπιακοί Αγώνες: Δύσκολοι αντίπαλοι για την Εθνική μπάσκετ αν πάει Τόκιo

182
Τους αντιπάλους που θα αντιμετωπίσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εφόσον περάσει τη δοκιμασία του προολυμπιακού τουρνουά, έμαθε η εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών.

Τους αντιπάλους που θα αντιμετωπίσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εφόσον περάσει τη δοκιμασία του προολυμπιακού τουρνουά, έμαθε η εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών.

Έπειτα από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της FIBA, στην Ελβετία, έγινε γνωστό πως η «γαλανόλευκη» αν περάσει θα συμμετάσχει στον 1ο όμιλο, στο πλαίσιο του οποίου θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στις τελευταίες τρεις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, τη Γαλλία και το Ιράν.

Ακόμα, άλλαξε το σύστημα διεξαγωγής του Ολυμπιακού τουρνουά σε σχέση με τους Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Τότε οι 12 ομάδες είχαν χωριστεί σε δύο ομίλους των έξι, ενώ, βάσει της σημερινής κλήρωσης, οι 12 ομάδες που θα μετάσχουν στο Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο χωρίστηκαν σε τρεις ομίλους των τεσσάρων.

Την πρόκριση για την προημιτελική φάση θα πάρουν οι πρώτες δύο ομάδες από κάθε όμιλο, καθώς και οι δύο καλύτεροι τρίτοι.

Οκτώ ομάδες έχουν ήδη προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα «εισιτήρια» για το Τόκιο θα πάρουν οι ομάδες που θα κατακτήσουν την πρώτη θέση στα ισάριθμα προολυμπιακά τουρνουά των ανδρών.

Τα προολυμπιακά τουρνουά είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν το διάστημα 29 Ιουνίου-4 Ιουλίου 2021 σε Βικτόρια (Καναδάς), Σπλιτ (Κροατία), Κάουνας (Λιθουανία) και Βελιγράδι (Σερβία).

Η Ελλάδα μετέχει στο προολυμπιακό του Καναδά και στο πλαίσιο του πρώτου ομίλου θα αντιμετωπίσει με τους «οικοδεσπότες» και την Κίνα. Τον δεύτερο όμιλο του προολυμπιακού στον Καναδά συγκροτούν η Ουρουγουάη, η Τσεχία και η Τουρκία.

Οι όμιλοι που προέκυψαν από τη διαδικασία έχουν ως εξής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

ΗΠΑ
Γαλλία
Ιράν
Νικητής Προολυμπιακού τουρνουά στη Βικτόρια

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Αυστραλία
Νιγηρία
Νικητής Προολυμπιακού τουρνουά στο Βελιγράδι
Νικητής Προολυμπιακού τουρνουά στο Σπλιτ

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Ισπανία
Αργεντινή
Ιαπωνία
Νικητής Προολυμπιακού τουρνουά στο Κάουνας