Όμηροι κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών των Μέσων Μεταφοράς χιλιάδες πολίτες αύριο στην Αθήνα

134

Την απόλυτη παράλυση του κέντρου της Αθήνας προκαλούν με την απόφαση τους να βάλουν αύριο φρένο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς οι ανάλγητοι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές, αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία που θα υποστούν για μία ακόμη φορά οι χιλιάδες εργαζόμενοι και επισκέπτες της πόλης.

Φαίνεται ότι η οικονομική κρίση και τα όσα πέρασε ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα δέκα χρόνια, δεν δίδαξε τίποτε τις συντεχνίες που αντιδρούν σθεναρά σε κάθε προσπάθεια αλλαγής και απαγκίστρωσης από ένα παρελθόν που χτύπησε κατά κύριο λόγο τα μεσαία και λαϊκά στρώματα.

Σαν μην πέρασε μια μέρα από τότε που τα ίδια συνδικάτα της αδράνειας αντιδρούσαν για το νόμο Γιαννίτση και ήθελαν πάσει θυσία η Ελλάδα να παραμείνει εγκλωβισμένη στις ακραίες απαιτήσεις ισχνών μειοψηφιών του χθες. Είναι οι ίδιες λογικές που οδήγησαν το 2010 την χώρα σε οικονομικό αδιέξοδο και την Ελλάδα σε μια παρατεταμένη επιτροπεία με απίστευτες κοινωνικές συνέπειες.

Η πρωτόγνωρη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα συνολική ακινητοποίηση λεωφορείων και τρένων συνιστά μια βαθιά αντιδημοκρατική επιλογή που αδιαφορεί για τα δικαιώματα των πολλών και επιχειρεί να προστατέψει τα συμφέροντα των λίγων.

Η έλλειψη μέσων μετακίνησης θα προκαλέσει ταυτόχρονα την απόλυτη ομηρία της εμπορικής ζωής της Αθήνας. Οι εκατοντάδες καταστηματάρχες θα κληθούν ξανά να πληρώσουν το μάρμαρο των επιλογών της φράξιας της ακινησίας, την ώρα που επιχειρούν να ανακάμψουν μετά από πολυετή σκληρό αγώνα επιβίωσης που είχε ως αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι τους να πάρουν το δρόμο γα το ταμείο ανεργίας.

Σε κάθε περίπτωση, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αντιλαμβάνεται γιατί ξανά οι λίγοι εγκάθετοι της συνδικαλιστικής ομερτά θα προκαλέσουν χάος στο κέντρο της πρωτεύουσας μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν την δική τους συντεχνιακή πάρτη. Οι περιθωριακές λογικές των κηφήνων της Μεταπολίτευσης και των προστατών τους δεν έχουν θέση στη νέα Ελλάδα.