Οργή Τσίπρα κατά Τσακαλώτου - Καρφιά για Τζάκρη και Πολάκη

177

Πικρός ήταν ο σημερινός «πρωινός καφές» στην Κουμουνδούρου, καθώς τέθηκαν επί τάπητος τόσο το ζήτημα της Θεοδώρας Τζάκρη όσο και αυτό του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο, η συζήτηση «εκ βαθέων», ενώ οι τοποθετήσεις χαρακτηρίστηκαν «έξω από τα δόντια».

Άλλωστε, η τοποθέτηση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα έδωσε τον τόνο, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος θεωρεί ότι δημιουργείται κλίμα αμφισβήτησης των επιλογών του, μέσω της δημόσιας παρέμβασης του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ενοχλημένος και από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίηση η Θεοδώρα Τζάκρη κατά του Πρωθυπουργού, αλλά και από την πρακτική του Παύλου Πολάκη να σχολιάζει και να απαντά συνεχώς μέσω αναρτήσεων στο facebook.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, πάντως, ζήτησε την καλύτερη λειτουργία των κομματικών οργάνων και τόνισε ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση δεν συνιστούσε αμφισβήτηση του προέδρου του κόμματος.

Τσίπρας: Θα υπάρχουν κυρώσεις

Ενδεικτική της ενόχλησης Τσίπρα είναι και η σχετική αναφορά του, κατά την εισηγητική τοποθέτηση, στην οποία τόνισε ότι δεν επιτρέπονται λάθη επικοινωνίας και πολιτικής που θολώνουν το στίγμα και τις αποφάσεις του κόμματος και δίνουν ευκαιρίες, όπως είπε, στην κυβέρνηση να βγαίνει από τη δύσκολη θέση. Μάλιστα, προανήγγειλε οργανωτική αναδιάταξη. «Να αποφασίσουμε συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες, που θα τηρούνται από όλους. Και για όποιον τους παραβαίνει θα υπάρχουν κυρώσεις», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα

Ο «πρωινός καφές» αποφάσισε τη σύγκληση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την ερχόμενη Δευτέρα, με θέματα τη λειτουργία του κόμματος και τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική.

«Μύλος» με τα εσωτερικά

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες έχουν δημιουργηθεί νέες εσωκομματικές τριβές. Η αρχή έγινε με την τοποθέτηση της Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία χαρακτήρισε «άπατρι και διεθνιστή» τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκαλώντας αντιδράσεις στελεχών όπως ο Νίκος Φίλης και ο Νίκος Μπίστης αλλά και στελέχη των «53». Στη συνέχεια, το «άδειασμα» του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην επιλογή Τσίπρα να κατηγορεί τον Πρωθυπουργό για πολιτική απάτη, πυροδότησε νέες αντιπαραθέσεις, με τον Παύλο Πολάκη να απαντά στο facebook και την Ζαννέτ Τσίπρα να καλεί όποιον διαφωνεί με τη γραμμή να παραιτηθεί.