Οργισμένη αντίδραση Κυριάκου Μητσοτάκη: Φοράω πάντα τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος

45

Από το Μόναχο όπου βρίσκεται προκειμένου να παραστεί στη συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου στα περί υπονόμευσης της χώρας από το εξωτερικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκεκριμένα, μίλησε σε Έλληνες δημοσιογράφους και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση.

«Αστεία όλα αυτά που λέει η ελληνική κυβέρνηση, φορώ πάντα τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, διεκδικώ την καλύτερη λύση για το χρέος.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εντοπίζω συγκεκριμένες αδυναμίες κυβερνητικού έργου.

Εγώ χρησιμοποιώ την ίδια γλώσσα εντός και εκτός Ελλάδας, αλλού να αναζητήσει η κυβέρνηση τις ευθύνες γιατί η Ελλάδα σήμερα έχει πολύ υψηλότερο κόστος δανεισμού σε σχέση με τις άλλες χώρες του Νότου».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με τον ευρωπαίο επίτροπο Έτιγκερ, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που άπτονται του νέου ευρωπαϊκού προϋπολογισμού.

Στη ΝΔ χαρακτηρίζουν τολμηρό τον προϋπολογισμό, καθώς προβλέπει την αύξηση κονδυλίων για τη μετανάστευση, και αύξηση του αριθμού του αναγκαίου προσωπικού που θα πάει από 1.500 σε 10.000. Στην ΝΔ επίσης θεωρούν κομβικής σημασίας η ψήφισή του να γίνει πριν από τις ευρωεκλογές, στο πλαίσιο μίας συζήτησης στην οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει παρών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζοζεφ Ντολ, στο περιθώριο της κλειστής συνάντησης των ευρωβουλευτών του ΕΛΚ στο Μόναχο.

Κεντρικό θέμα στους κόλπους της Ε.Ε. Και στο ΕΛΛ είναι η αλλαγή του θεσμικού τρόπου με τον οποίο η Ευρώπη λαμβάνει τις αποφάσεις.

Μεγάλη συζήτηση έγινε χθες στο Μόναχο για τον αριθμό των Επιτρόπων, ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε και η Άνγκελα Μερκελ, την ώρα που η Γαλλία θέλει 15 και η Αυστρία 18, με τον κίνδυνο οι μικρές χώρες να μείνουν εκτός εκπροσώπησης καθώς το οποίο σχέδιο απέχει πολύ από τους 27 Επιτρόπους που υπάρχουν σήμερα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα δει και τον Επίτροπο Προϋπολογισμού της ΕΕ, Γκιντερ Έντιγκερ, ενώ χθες είχε τετ α τετ με τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.