Οριστικό τέλος στους σημαιοφόρους με κλήρωση στα δημοτικά σχολεία (εγκύκλιος)

305
Οριστικό τέλος στους σημαιοφόρους με κλήρωση στα δημοτικά σχολεία

Τέλος μπαίνει και επίσημα στην ανάδειξη σημαιοφόρων με κλήρωση για τις παρελάσεις των δημοτικών σχολείων.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, προβλέπει ότι σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και o άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους.

Η επιλογή τους γίνεται με βάση τον βαθμό που είχαν συγκεντρώσει κατά το προηγούμενο έτος.

“Επιλέγονται αυτοί που κατά το προηγούμενο σχολικό έτος έχουν συγκεντρώσει το μεγαλύτερο γενικό μέσο όρο βαθμολογίας, υπολογιζομένου και του κλασματικού του μέρους. Το κλασματικό μέρος αναφέρεται στον ετήσιο γενικό μέσο όρο. Σε περίπτωση ισοβαθμίας και στο κλασματικό μέρος, διενεργείται κλήρωση”, αναφέρεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Το ίδιο θα συμβαίνει και με τους παραστάτες. Ειδικότερα, θα ορίζονται δέκα μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, πέντε για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και πέντε από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους και η επιλογή τους θα γίνεται με την ίδια διαδικασία, με βάση τον βαθμό τους.

Οριστικό τέλος στους σημαιοφόρους με κλήρωση στα δημοτικά σχολεία Οριστικό τέλος στους σημαιοφόρους με κλήρωση στα δημοτικά σχολεία