Ορκίστηκε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης (Photos)

324
Ορκίστηκε ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Η τελετή παράδοσης - παραλαβής του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Άμυνας από τον Πάνο Καμμένο αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, το πρωί στο Πεντάγωνο.

yios-apostolaki02

Το «παρών» στην ορκωμοσία του Ευάγγελου Αποστολάκη στο Προεδρικό Μέγαρο έδωσε και ο γιος του, Γιάννης, γνωστός σεφ.

yios-apostolaki01

Ο μέχρι πρότινος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) αποστρατεύθηκε κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ, προκειμένου να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

Νωρίτερα, ο Ευάγγελος Αποστολάκης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Εγώ μίλησα και χτες για τους λόγους και είναι ένα σαφές μήνυμα σε ό,τι αφορά τη συνέχεια στον ευαίσθητο τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων και της Άμυνας. Αυτό αφορά το εσωτερικό μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Ευάγγελο Αποστολάκη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

4682415

«Αλλά είναι και ένα μήνυμα στο εξωτερικό, ότι ανεξάρτητα από τις διαφορές που μπορεί να έχουμε στο εσωτερικό μας, σε ό,τι αφορά στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων όλοι οι Έλληνες θα είμαστε ενωμένοι και θα μας βρουν ενωμένους όποια στιγμή θελήσουν να επιχειρήσουν οτιδήποτε που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία μας», ανέφερε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας.

Σημειώνεται ότι μέχρι την επιλογή νέου αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας τα σχετικά καθήκοντα θα ασκεί ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.