Όταν Μέρκελ, Μέι και Ερντογάν αποφάσισαν να παρακολουθήσουν Μουντιάλ (Video)

133

Μπορεί στο ΝΑΤΟ να διεξάγονται κρίσιμες διαπραγματεύσεις κυρίως όσον αφορά την οικονομική συμμετοχή των κρατών-μελών στη συμμαχία, ωστόσο ο ημιτελικός του Μουντιάλ ανάμεσα στην Αγγλία και την Κροατία δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητους τους πολιτικούς, ορισμένοι εκ των οποίων είναι γνωστοί για την αγάπη τους στη στρογγυλή θεά.

Το «πηγαδάκι» στήθηκε γύρω από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος έκανε live streaming με το κινητό του.

Γύρω από τον Τούρκο ΥΠΕΞ βρέθηκαν η - άμεσα ενδιαφερόμενη - πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Ο κ. Τσαβούσογλου είχε ένα έμμεσο ενδιαφέρον για να παρακολουθήσει τον αγώνα καθώς ο διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο συμπρατιώτης του Τσουνέιτ Τσακίρ.

Τη λεπτομέρεια αυτή αγνοούσε η Τερέζα Μέι, η οποία παρά τη δυσμενή εξέλιξη του αγώνα για τα «τρία λιοντάρια» έδειχνε ευδιάθετη.

Όταν, βέβαια, ο Τσακίρ σφύριξε για τελευταία φορά η Βρετανίδα πρωθυπουργός μονολόγησε «τελείωσ» με τους τρεις άλλους ηγέτες να την παρηγορούνε με ένα χτύπημα στην πλάτη για τον αποκλεισμό της Αγγλίας από τον τελικό της Κυριακής στη Μόσχα.