Όταν ο Θεοχαρόπουλος συνάντησε τον κύριο Βαρδή

367

Ένα πολύ ενδιαφέρον περιστατικό μεταφέρει μέσα από τη στήλη του «ΣΤΙΓΜΑ» των «ΝΕΩΝ» ο Γιώργος Παπαχρήστος και αφορά τον Θανάση Θεοχαρόπουλο της ΔΗΜΑΡ.

Συγκεκριμένα, γράφει ο δημοσιογράφος:

«Με αφορμή τη συστράτευση του επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από μια συνάντηση (για τα μάτια του κόσμου...) που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι μεταξύ εκείνου και του προέδρου Αλέξη Τσίπρα και την αναπόφευκτη πλέον απορρόφηση της ΔΗΜΑΡ από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορώ να μη θυμηθώ ένα ωραίο περιστατικό με τον Θανάση που συνέβη όταν ανέλαβε πρόεδρος ως διάδοχος του παραιτηθέντος και απαξιωθέντος πανταχόθεν μπάρμπα-Φώτη Κουβέλη.

Πρέπει να ήταν μία εβδομάδα μετά την εκλογή του, τον Ιούνιο του 2015. Μου τηλεφώνησε "για να τα πούμε". Δεν γνωριζόμασταν καν. Συναντηθήκαμε σε ένα καφέ, από αυτά τα πέριξ της γνωστής πλατείας (Κολωνακίου).

Χωρίς περιστροφές, μου είπε ότι "δεν βλέπει την πολιτική περιστασιακά", αλλά ότι σχεδιάζει πράγματα από την καινούργια του θέση. Ότι θα επιδιώξει να ξανακάνει και πάλι υπαρκτή την ανανεωτική Αριστερά, την οποία τόσο έχει δυσφημήσει ο ΣΥΡΙΖΑ -ήδη οδεύαμε ολοταχώς προς σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση εξαιτίας της εργώδους προσπάθειας του τεράστιου Γιάνη, με ένα νι, Βαρουφάκη...

Του το ευχήθηκα. Μου ζήτησε βοήθεια. Να τον στηρίξουν «ΤΑ ΝΕΑ» -τα κλασικά, που ζητούσαν και ζητούν όλοι. Πριν φύγει, είχε και ένα αίτημα: "να συναντήσει τον Ψυχάρη". Αιφνιδιάστηκα. Και πονηρεύτηκα συνάμα -ετούτος εδώ μπει από νωρίς στα κόλπα, σκέφθηκα.

-Με την υπόλοιπη «διαπλοκή» έχεις κάνει τίποτε; του έριξα το δόλωμα. Τσίμπησε.

-Ναι αμέ. Την Τρίτη που μας πέρασε, συναντήθηκα με τον κύριο Βαρδή!

Κατάλαβα. Το παλκιάρι είχε βάλει πλώρη για μεγάλα πράγματα. Αν δύο ημέρες μετά την εκλογή του ως προέδρου της ΔΗΜΑΡ είχε επιζητήσει, και επιτύχει, μια συνάντηση με τον κ. Βαρδή, ήταν φανερό ότι δεν θα τον σταματούσε τίποτε πλέον...

Το Σάββατο επιβεβαιώθηκα...»