Όταν ο Τσίπρας συνάντησε την Δόμνα

291

Θα σας πάω τώρα στο πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας, στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παίδων, το οποίο επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία όπου υπήρξε μία επίσκεψη με πολύ ενδιαφέρον.

Πρώτα απ΄όλα σας ενημερώνω ότι μόλις πιλοφορήθηκε η αρμόδια υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου ότι πρόκειται να επισκεφθεί το ΠΙΚΠΑ Βούλας ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στο Μαξίμου και ενημέρωσε πως θα τον υποδεχθεί και θα τον ενημερώσει επί τόπου. Ήθελε να πει από πρώτο χέρι στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πόσο καλά λειτουργούν στο ΠΙΚΠΑ.

Αλλά η υφυπουργός για να είναι εντάξει και για να μην αιφνιδιάσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικοινώνησε με τον διευθυντή του γραφείου του κ. Τσίπρα, με τον κ. Καλογήρου και του είπε ότι θα είναι παρούσα στην επίσκεψη. Οπερ και εγένετο…

Φθάνει λοιπόν ο κ. Τσίπρας στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παίδων με Αναπηρία κρατώντας ανά χείρας ένα… πιστοποιητικό. Ήταν το πιστοποιητικό ότι έκανε τεστ κατά του κορωνοϊού και ότι βγήκε αρνητικός.

Κάτι θα γνώριζε και είχε μαζί του το χαρτί αυτό, γιατί οι υπόλοιποι που τον συνόδευαν (η Θεανώ Φωτίου, οι αστυνομικοί του και κάποιοι από το υγειονομικό προσωπικό του Ασκληπιείου Βούλας) που δεν είχαν πιστοποιητικό για τεστ, αναγκάστηκαν να κάνουν εκείνη την ώρα, αφού η Δόμνα φρόντισε για όλα. Όταν όλα ήταν εντάξει και βγήκαν οι πάντες αρνητικοί ο κ. Τσίπρας μίλησε στα παιδιά, τους είπε ότι τους μεταφέρει ένα μήνυμα δύναμης, μήνυμα που δίνουν ένα δύσκολο αγώνα και τους κάλεσε να σκεφθούν τι δώρο θέλει να τους κάνει για τα Χριστούγεννα.

Ήδη τα παιδιά του έκαναν δώρο μια ωραία χριστουγεννιάτικη ζωγραφιά. Εκείνα με μια φωνή απάντησαν: «Να φύγει ο κορωνοϊός». Ο κ. Τσίπρας απλώς γέλασε και απάντησε: «Αυτό δεν μπορώ να το κάνω εγώ».

Βηματοδότης