«Οθέλλος» του Σαίξπηρ στο Θέατρο Τέχνης

617
«Οθέλλος» του Σαίξπηρ στο Θέατρο Τέχνης

Η μεγάλη επιτυχία του Θεάτρου Τέχνης, ο «Οθέλλος» της ομάδας Kursk, σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη, επιστρέφει από τις 24 Φεβρουαρίου έως και τις 14 Απριλίου για δεύτερη χρονιά στο Υπόγειο.

Όλα ξεκινούν όταν ο Μαυριτανός στρατηγός της Βενετίας Οθέλλος παντρεύεται τη Δυσδαιμόνα κρυφά απ’ τον πατέρα της Βραβάντιο. Μεταβαίνουν στην Κύπρο για να ηγηθεί ο Οθέλλος τον πόλεμο εναντίον των Τούρκων.

Όταν ο Ιάγος, ένας κακόβουλος στρατιώτης που είχε όνειρα προαγωγής του, βλέπει ότι ο Οθέλλος αντί αυτού προάγει τον άπειρο Κάσσιο, βάζει το εκδικητικό του σχέδιο σε εφαρμογή χρησιμοποιώντας τον Ροδρίγο. Ο Οθέλλος εντελώς ανυποψίαστος πέφτει θύμα. Τότε, αρχίζει ένα γαϊτανάκι ψεμάτων, δολοπλοκιών του Ιάγου, βίας και πόνου για να καταλήξουμε στο τραγικό τέλος.

Η τραγωδία του «Οθέλλου, του μαύρου της Βενετίας» (The Tragœdie of Othello, the Moore of Venice) είναι μια από τις πιο γνωστές και ωραιότερες τραγωδίες του Άγγλου συγγραφέα που δείχνει τη σκοτεινή όψη της ανθρώπινης ψυχής. Τα πρόσωπα του Σαίξπηρ με το συναίσθημα πάντα στην πιο ακραία του μορφή, δεν τα ορίζει η μοίρα, αλλά κάθε τους πράξη οδηγείται από μια βαθιά εσωτερική ενόρμηση.

Υπόγειο - Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα. Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης. Σκηνοθεσία: Χάρης Φραγκούλης. Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρία Πανουργιά. Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής. Κίνηση: Τάσος Καραχάλιος. Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου. Παίζουν: Σοφία Κόκκαλη, Ανδρέας Κοντόπουλος, Ανδρέας Κωνσταντίνου,Ηλέκτρα Νικολούζου, Άγγελος Παπαδημητρίου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Κορνήλιος Σελαμσής, Δήμητρα Στυλιανού, Μιχάλης Τιτόπουλος.