Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού

91
«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας εκβιάζει με την απεργία πείνας», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά την εισαγωγική τοποθέτησή της στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ανακοινώθηκε ότι μετά την παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου εκτελεί η αναπληρώτριά του Αριστοτελία Πελώνη.

Τι σημαίνει «χρέη εκτελεί»;

Αυτό το μονιμότερο του προσωρινού σας λέει τίποτα; Να σημειώσω ωστόσο ότι στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου επανερχόμαστε στους… εξωκοινοβουλευτικούς. Όπως ήταν για παράδειγμα ο Στέλιος Πέτσας.

Η Αριστοτελία Πελώνη θεωρείται πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού. Το τελευταίο διάστημα, αναφέρει ο Βηματοδότης, χειρίζεται επικοινωνιακά, κατ’ ανάθεσιν από τον κ. Μητσοτάκη, το μείζον πρόγραμμα του εμβολίου, ενώ όλο και πιο συχνά αναλάμβανε το τελευταίο διάστημα να κάνει στοχευμένες παρεμβάσεις στα ΜΜΕ, περνώντας τις θέσεις της κυβέρνησης.

Γεννήθηκε στο Μαυρομάτι Βοιωτίας. Σπούδασε στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο της από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Στο ίδιο τμήμα ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή της με θέμα τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις τη δεκαετία του ’60.