Παγωτό τηγανητό σε μπισκοτένια κρούστα

116
Παγωτό τηγανητό σε μπισκοτένια κρούστα

Για 2 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά (με επιπλέον αναμονή)

Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Υλικά

- Παγωτό βανίλια ή σοκολάτα
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500 γραμμάρια τριμμένα μπισκότα (τύπου Digestive)
- Ελαφρύ λάδι για τηγάνισμα (όχι ελαιόλαδο) - Σιρόπι σοκολάτας (για το σερβίρισμα) - Ξηροί καρποί (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

1. Σε μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη βανίλια έως ότου το μείγμα γίνει κουρκούτι. Σε άλλο σκεύος αδειάζουμε το αλεύρι και σε ένα τρίτο τα τριμμένα μπισκότα.

Παίρνουμε τη κουτάλα παγωτού και βγάζουμε από τη συσκευασία 5-6 μεγάλες μπάλες παγωτού τις αρεσκείας μας, τις οποίες τοποθετούμε σε μεταλλική λεκάνη.

Έπειτα, βουτάμε μία-μία τις μπάλες (όπως ακριβώς κάνουμε στο πανάρισμα κρέατος, κοτόπουλου κλπ.) πρώτα στο αλεύρι, μετά στο κουρκούτι και τέλος στο τριμμένο μπισκότο.

Στη συνέχεια, σκεπάζουμε με μεμβράνη το σκεύος και αφήνουμε το παναρισμένο παγωτό στη κατάψυξη για μία ώρα. Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία του παναρίσματος, με την ίδια εκτέλεση, άλλες δύο φορές.
Στην τρίτη μάλιστα καλό είναι να αφήσουμε το παγωτό λίγο περισσότερο στη ψύξη.

2. Βάζουμε λάδι σε φριτέζα και μόλις κάψει βγάζουμε τις μπάλες παγωτού από την κατάψυξη και τις βουτάμε μέσα για τόση ώρα όση απαιτείται για να ροδίσει απλά το κουρκούτι (προσοχή, όχι περισσότερο).

Σερβίρουμε αμέσως το τηγανητό παγωτό, γαρνίροντας το με σιρόπι φράουλας ή σοκολάτας ή και με ζεστή λιωμένη σοκολάτα.