Πάιατ: «Πιο αισιόδοξος από ποτέ για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα»

111
Πάιατ: Αναμφισβήτητη η ελληνική κυριαρχία

Πιο αισιόδοξος από ποτέ δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, σχετικά με τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

«Δεν θα προβληματιζόμουν ιδιαίτερα για τους χάρτες» ήταν η απάντηση του Τζέφρι Πάιατ, εκδηλώνοντας τη στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα και απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στη νέα πρόκληση του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που φωτογραφήθηκε μπροστά από έναν χάρτη, που εμφάνιζε τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου υπό τουρκική κατοχή. 

«Η ελληνική κυριαρχία είναι αναμφισβήτητη και αναγνωρίζεται σίγουρα από τις ΗΠΑ», τόνισε ο Αμερικανλις πρέσβης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2019.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχείρησε να επαναφέρει τη θεωρία για τη «Γαλάζια Πατρίδα», ποζάροντας μπροστά από τον χάρτη των τουρκικών διεκδικήσεων στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας της χώρας του.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, διεμήνυσε στην τουρκική πλευρά ότι«τα σύνορα των κρατών δεν καθορίζονται με όποιο χάρτη θέλει να ζωγραφίσει ο καθένας, αλλά βάσει του διεθνούς δικαίου».