Παϊδάκια στη λαδόκολλα

95
Παϊδάκια στη λαδόκολλα

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 60 λεπτά

Υλικά

- 1+½ κιλό παϊδάκια

- 2 ολόκληρα λεμόνια

- Αλάτι, πιπέρι

- 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- Ρίγανη (όση θέλετε)

- 2 κομμάτια λαδόκολλα

- 5-6 πατάτες

Εκτέλεση

1. Πλένουμε τα παϊδάκια, τα αλατίζουμε, τα πιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, τις αλατίζουμε, βάζουμε και όση ρίγανη θέλουμε και τις πιπερώνουμε.

Κατόπιν, περιχύνουμε τις πατάτες με ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά-καλά με τα χέρια να πάει παντού και προσθέτουμε τα παϊδάκια, ανακατεύοντάς τα επίσης με τις πατάτες ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα και τα υγρά.

Μεταφέρουμε κατόπιν τα υλικά με τα χέρια σε ταψί που έχουμε απλώσει τις λαδόκολλες, καλά βρεγμένες (θέλουμε να είναι έτσι τοποθετημένες ώστε όταν θα σκεπάσουμε τα παϊδάκια να μείνει ένα μικρό άνοιγμα στην κορυφή).

Όταν τελειώσουμε, σκεπάζουμε το φαγητό με τη λαδόκολλα και στο κέντρο, εκεί που θα υπάρχει ένα άνοιγμα τοποθετούμε το λεμόνι, κομμένο στα δύο.

Έχουμε προθερμάνει το φούρνο και βάζουμε το ταψί για 1 ώρα περίπου, σε δυνατή φωτιά. Λίγο πριν αποσύρουμε τα παϊδάκια, ανοίγουμε τη λαδόκολλα καλά για να πάρει το κρέας χρώμα.