Παναγιωτόπουλος: «Δεν υπάρχει ζήτημα αύξησης της στρατιωτικής θητείας»

267
Παναγιωτόπουλος: «Δεν υπάρχει ζήτημα αύξησης της στρατιωτικής θητείας»

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός «θερμού» επεισοδίου με την Τουρκία ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας τόσο τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες, όσο και τη συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Άγκυρας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Ακόμα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, είπε ότι δεν υπάρχει ζήτημα αύξησης της στρατιωτικής θητείας, καθώς και υποχρεωτική στράτευση στα 18.

«Επί του παρόντος δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Περιμένουμε τις προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας και αποφασίζουμε», επισήμανε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Επειδή μετά από δέκα χρόνια μεγάλης οικονομικής δυσκολίας, πρέπει να πάρουμε αποφάσεις και να κάνουμε κινήσεις, εντατικοποιούμε αυτή τη δουλειά. Την περασμένη Παρασκευή περάσαμε από τη Βουλή την αναβάθμιση των αεροπλάνων F-16, αλλά και μια συμφωνία-πλαίσιο με γαλλικές εταιρείες, για να ξεκινήσει η στήριξη των Mirage», πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφορικά με τις κινήσεις «θωράκισης»  απέναντι στις τουρκικές κινήσεις και προκλήσεις.

Πάντως, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος πως «δεν υπάρχει λόγος πανικού και βιασύνης, αλλά οι ρυθμοί των κινήσεων εντατικοποιούνται».

Απαντώντας στο ερώτημα τι θα κάνει η Ελλάδα, αν η Τουρκία προχωρήσει σε έρευνες, στο χώρο που καθόρισε το μνημόνιο με την Τρίπολη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε: «Θα σας παραπέμψω στην ξεκάθαρη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι θα κάνουμε ό,τι πρέπει, για να προστατέψουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα μέχρι κεραίας».

Ερωτηθείς αν υπάρχει ανησυχία, ο υπουργός Άμυνας απάντησε: «Αν δεν υπήρχε ανησυχία, θα υπήρχε αμεριμνησία, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να τρέξουμε με σχεδιασμό και έξυπνες λύσεις, για να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο. Τα οπλικά συστήματα παλιώνουν, γεμίζουν φθορές, οι φθορές τα αχρηστεύουν. Οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνονται με έξυπνο τρόπο, με σεβασμό στον φορολογούμενο».