Παναγιωτόπουλος: «Δέχομαι εισηγήσεις για αύξηση της στρατιωτικής θητείας»

152
Παναγιωτόπουλος: «Δέχομαι εισηγήσεις για αύξηση της στρατιωτικής θητείας»

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε πλήρη ετοιμότητα και αξιόμαχες έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος

Εισηγήσεις για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας έχουν κάνει οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε ο υπάρχουν εισηγήσεις αλλά δεν υπάρχει καμία απόφαση καθώς είναι θέμα που πρέπει να εξεταστεί λεπτομερώς το επόμενο διάστημα.

Μάλιστα, είπε πως οι εισηγήσεις είναι προς την κατεύθυνση να διατηρηθεί η σημερινή θητεία για όσους υπηρετούν στα σύνορα, ως κίνητρο, ενώ η αύξηση να αφορά τους υπόλοιπους.

Νωρίτερα στην ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη διατήρησης των «καναλιών επικοινωνίας χαμηλής έντασης» με την Τουρκία, ακόμα και σε δύσκολες περιόδους στις σχέσεις των δύο χωρών διευκρινίζοντας πως αυτό δεν σημαίνει "ενδοτικότητα".

«Πρέπει με κάθε κόστος, με κάθε ικμάδα να κρατήσουμε την κόψη του σπαθιού τρομερή, κι αν είναι στο θηκάρι τώρα, πρέπει αν χρειαστεί να είναι ακονισμένο, εύχομαι να παραμείνει στο θηκάρι, δεν είμαστε όμως και αμέριμνοι», είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Δεν θα ανεχθούμε παραβατικές συμπεριφορές που απειλούν την ακεραιότητά μας» όμως χαρακτήρισε «παράνομες και καταχρηστικές» τις κινήσεις της γείτονος στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.