Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: «Θα αντιδράσουμε εάν ξαναστείλετε ωκεανογραφικό σκάφος εντός της ελληνικής ΑΟΖ»

683
Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: «Θα αντιδράσουμε εάν ξαναστείλετε ωκεανογραφικό σκάφος εντός της ελληνικής ΑΟΖ»

Mήνυμα προς τον Τούρκο ομολογό, Χουλουσί Ακάρ, έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση των δύο υπουργών Άμυνας διήρκεσε μόλις 15 λεπτά και πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε σε καλό κλίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έθεσε στον Χουλουσί Ακάρ και το ζήτημα της στάσης που τηρεί η Τουρκία στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ως προς τις παράνομες έρευνες που διεξάγει εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Παράλληλα, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία ενέργεια που θα αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ακόμα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι η ελληνική πλευρά θα αντιδράσει στο ενδεχόμενο που η Τουρκία, συνειδητά αυτή τη φορά, επιχειρήσει να αποστείλει είτε το «Oruc Reis» είτε άλλο ωκεανογραφικό σκάφος για έρευνες εντός της ελληνικής ΑΟΖ.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί επίσης και ο διμερής στρατιωτικός διάλογος για την Οικοδόμηση Μέτρων Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο.

Aπό την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, μέχρι και την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, θα βρεθεί στην Αθήνα πολυμελής αντιπροσωπία Τούρκων στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι, συνεπικουρούμενοι από διπλωμάτες αλλά και στελέχη της νομικής υπηρεσίας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, θα συζητήσουν με αντίστοιχο ελληνικό κλιμάκιο, τρόπους για την μείωση της έντασης στο ελληνικό αρχιπέλαγος.