Παναγιωτόπουλος: «Τα σύνορα πρέπει να φυλαχθούν-Σαφής η εντολή του πρωθυπουργού»

146
Παναγιωτόπουλος: «Βρισκόμαστε αρκετά κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης κλοπής οπλισμού στη Λέρο»

Την πρόθεση της Κυβέρνησης για περαιτέρω ενίσχυση των συνόρων, επεσήμανε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στην κατάστασης στα ελληνικά σύνορα με πλήθος μεταναστών και προσφύγων που θέλουν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα από τον Έβρο.

«Η εντολή του πρωθυπουργού ήταν σαφής. Τα σύνορα πρέπει να φυλαχθούν», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογραμμίζοντας πως χθες ο στόχος αυτός επετεύχθη.

«Θεωρώ ότι τα σύνορα φυλάχθηκαν. Χθες είχαμε πολλά περιστατικά αποτροπής μεταναστών και προσφύγων να εισέλθουν στην χώρα μας από τον Έβρο», ανέφερε ακόμα ο υπουργός.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε πως έγιναν συλλήψεις χωρίς να αναφέρει πάντως συγκεκριμένο αριθμό.

Ακόμα, είπε πως τα άτομα που συγκεντρώθηκαν στα σύνορα δεν είναι πρόσφυγες από το Ιντλίμπ, καθώς δε θα προλάβαιναν να φτάσουν τόσο γρήγορα στην περιοχή.

Ο υπουργός, ο οποίος και έχει συνεχή ενημέρωση για την κατάσταση στα σύνορα τόνισε πως η πρόθεση για θωράκιση της χώρας μας πρέπει να γίνει σαφής, «να καταδειχθεί στον Έβρο, πριν από οπουδήποτε αλλού».

Παράλληλα υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση έχει αξιοποιήσει κάθε μέσο προκειμένου να δημιουργήσει ένα ισχυρό τείχος αποτροπής των ροών παντού, διαμηνύοντας εκ νέου ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, αλλά και των δυνάμεων σε ξηρά και θάλασσα μέρα με τη μέρα.

«Στη θάλασσα είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί η κατάσταση», παραδέχτηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός, αναφέροντας πως οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες Παρασκευή, απέτρεψαν μεγαλύτερες προσφυγικές ροές από την θάλασσα.