Πανικός στο Μαξίμου από τη δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

192
Πανικός στο Μαξίμου από τη δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στην Κυβέρνηση λόγω της δημοσκοπικής κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τη συντριβή στις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές ο κίνδυνος νέας "βαριάς" ήττας για το κυβερνών κόμμα στις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι ορατός.

Ο σάλος με τις μετατάξεις και τους διορισμούς στη Βουλή επιδείνωσε το ήδη βαρύ κλίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον Alpha δείχνει ότι η ψαλίδα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει κι άλλο, καθώς η διαφορά έχει ξεπεράσει τις 10 μονάδες.

Συγκεκριμένα, με αναγωγή η Νέα Δημοκρατία παίρνει 37-42,4%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται στο 27-32,2%. Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 6,2-9,2%, το ΚΚΕ με 3,6-6%, η Χρυσή Αυγή με 3,5-5,9, το ΜΕΡΑ25 με 2,5-4,5% και η Ελληνική Λύση με 1,6-3,4%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 46%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 36% ενώ την τρίτη θέση μοιράζονται οι Γιάννης Βαρουφάκης και Αλέξης Τσίπρας με 34%.

Στόχος του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα είναι να αποφύγει ο ΣΥΡΙΖΑ νέα συντριβή, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να εύκολο.

Τις επόμενες ημέρες θα καθοριστεί η στρατηγική της προεκλογικής περιόδου, η οποία θα έχει έναν και μόνο έναν στόχο: να μειώσει τη διαφορά των Ευρωεκλογών.

ektimisi

ektimisi-3

ektimisi-2