Πάνω από 10% το ΚΙΝΑΛ

726
Πάνω από 10% το ΚΙΝΑΛ

Αποδίδει με θετικό τρόπο για το Κίνημα Αλλαγής η μετεκλογική στρατηγική της Χαριλάου Τρικούπη σύμφωνα με όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις που «τρέχουν» αυτή την περίοδο.

Τα ευρήματα ακόμη και σε εταιρείες που δεν φημίζονται και τόσο πολύ για τα… φιλικά τους αισθήματα απέναντι στο Κίνημα Αλλαγής αλλά και στην Φώφη Γεννηματά, είναι πολύ ενθαρρυντικά για τη σημερινή ηγετική ομάδα. Ειδικά εάν κανείς αναλογιστεί πως στην συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη, οργανωμένο σχέδιο υφαρπαγής στελεχών, «παραγόντων» και κυρίως ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ από τους γνωστούς λαφυραγωγούς της Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα λοιπόν με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες του «Καρφί», όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων καταγράφουν ανοδική τάση και εκλογικά ποσοστά μεγαλύτερα από το 8.10% των Εθνικών Εκλογών, τα οποία με αναγωγή, κινούνται πλέον μέχρι και σε νούμερα πάνω από το 10%. Διψήφιο ποσοστό που αποτελεί και το εκλογικό «φράγμα» που η Φώφη Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής δείχνουν πλέον ικανοί να κατακτήσουν άμεσα.

«Κλειδιά» τα Εθνικά θέματα και η ανανέωση

Η θετική εικόνα των δημοσκοπήσεων για το Κίνημα Αλλαγής οφείλεται σύμφωνα με τους δημοσκόπους σε δύο κυρίως λόγους: Πρώτον, στην σταθερή και αταλάντευτη στάση που τηρεί το ΚΙΝΑΛ στα Εθνικά Θέματα, αναλαμβάνοντας μάλιστα και σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες.

Ο χώρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είναι πρώτιστα πατριωτικός, επιδοκιμάζει πολιτικά την σθεναρή στάση του Κινήματος Αλλαγής στα Εθνικά, που σε αντίθεση με τους «θολοκουλτουδιάρηδες» του ΣΥΡΙΖΑ, απαιτεί πρωτοβουλίες αλλά και Εθνική Συνεννόηση μπροστά στις κλιμακούμενες απειλές της Άγκυρας. Δεύτερος αλλά εξίσου σημαντικός λόγος που έχει να κάνει με τη δημοσκοπική άνοδο του Κινήματος Αλλαγής, είναι η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να προχωρήσει σε ριζική ανανέωση ολόκληρου του στελεχιακού μηχανισμού του κόμματος, ποντάροντας σε νέα, φρέσκα και άφθαρτα πρόσωπα, τα οποία από εδώ και μπρος θα αποτελούν την «βιτρίνα» του ΚΙΝΑΛ.

Η κοινή γνώμη φαίνεται να επιδοκιμάζει αυτή την απόφαση, αφού η ΑΝΑΝΕΩΣΗ του πολιτικού προσωπικού της χώρας συνολικά, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αιτήματα της κοινής γνώμης τα χρόνια της κρίσης.

Όπως όλοι εκτιμούν και εφόσον δεν διαπραχθεί κάποιο σοβαρό λάθος στρατηγικής, η περαιτέρω άνοδος του Κινήματος Αλλαγής τους επόμενους μήνες θα είναι αλματώδης.

* Δημοσιεύτηκε το «Καρφί» του Σαββατοκύριακου