Πάνω από 300.000 πλημμύρισαν το Σύνταγμα απαιτώντας να μην περάσει η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών (εικόνες+video)

107

Μεγαλειώδης είναι για άλλη μια φορά η διαδήλωση για την Μακεδονία στο Σύνταγμα με χιλιάδες πολίτες να φτάνουν με τα πόδια ακόμα και από την αμερικανική πρεσβεία ή το ΦΙΞ προκειμένου να φτάσουν στην πλατεία και να διαδηλώσουν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η συγκέντρωση των 300.000 και πλέον πολιτών που «ψηφίζουν» ένα μεγάλο «όχι» λίγα 24ωρα πριν να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία κατατέθηκε το Σάββατο στη Βουλή, ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο, στις 2 το μεσημέρι με τον Πέτρο Γαϊτάνο να ψάλει τον εθνικό ύμνο.

Στη συνέχεια στο βήμα ακολούθησαν οι υπόλοιποι ομιλητές ανάμεσα στους οποίους και οι μοναχοί εκπρόσωποι του Αγίου Όρους.

Οι διαδηλωτές συνεχίζουν να φτάνουν με κάθε τρόπο, ακόμα και πεζοί, καθώς η Αστυνομία έχει κλείσει όλους τους κεντρικούς δρόμους ενώ πάνω από 360 λεωφορεία από όλη τη χώρα έχουν φτάσει στην Αθήνα από το πρωί. Κόσμος περπατάει ακόμα και από το ύψος του Φιξ στην λεωφόρο Συγγρού, καθώς οι κεντρικοί δρόμοι έχουν κλείσει και όλοι θέλουν να φτάσουν όσο πιο κοντά στο συλλαλητήριο.

Λίγο μετά τις 12 έφτασε στο Σύνταγμα και η σημαία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, του αδικοχαμένου ομογενή από την αλβανική αστυνομία. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε διαθέσει έναν ολόκληρο μισθό του για να ράψει τη σημαία αυτή προκειμένου να έρθει στο περσινό συλλαλητήριο για την Μακεδονία. Μαζί με τους συντρόφους του, η αδερφή του κρατά συγκινημένη την σημαία.

Από τα ξημερώματα τα πρώτα λεωφορεία άρχισαν να μπαίνουν στην Αττική τόσο από την Αθηνών - Λαμίας, όσο και από την Πελοπόννησο. Από την Κρήτη και τα άλλα νησιά χιλιάδες διαδηλωτές φθάνουν για να ενώσουν τη φωνή τους για τη Μακεδονία στην καρδιά της Ελλάδας.

Στις Αφίδνες από νωρίς καταφθάνουν εκατοντάδες πούλμαν από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Μέχρι την 1 το μεσημέρι , σύμφωνα με τους υπευθύνους της Νέας Οδού που επικαλούνται την τροχαία, είχαν περάσει 300 λεωφορεία. Στη συνέχεια οι επιβαίνοντες σε αυτά πηγαίνουν στο σταθμό του Μετρό «Κατεχάκη» και από εκεί στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Οι διαδηλωτές τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή» ενώ περιμένουν τη μεταφορά τους που μέχρι στιγμής γίνεται χωρίς προβλήματα.

α πρώτα λεωφορεία έφτασαν στα διόδια των Αφιδνών πριν τις 7 το πρωί. Ακολούθως σε ομάδες των 10-15, οδηγούνται συνοδεία της ΕΛΑΣ στην οδό Κατέχάκη, όπου αποβιβάζουν τους διαδηλωτές. Με το μετρό εκείνοι κατεβαίνουν όσο πιο κοντά στο Σύνταγμα μπορούν (στους σταθμούς Ευαγγελισμός και Μοναστηράκι) και στην συνέχεια περπατούν για το συλλαλητήριο.

ӵ뫡맴ޱ鯠孜�ᠳ��ퟡ �б峰�𼠰ᬬ᪥䯭骝򠯱㡭󥩲 ꡩ 尩�ݲ 󴯠ӽ�㬡, �ʵ񩡪ޠ20 ɡ�ᱟﵠ2019.
(EUROKINISSI/ÉM͇ӠЁ́ÏЏՋϓ)

Ενταση στα σκαλάκια της Βουλής, απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών τα ΜΑΤ

Στις 2:30 περίπου ένταση σημειώθηκε έξω από τη Βουλή, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ανέβουν τα σκαλάκια πίσω από το Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ.

Τα ΜΑΤ απάντησαν με εκεταταμένη χρήση χημικών, με τα δακρυγόνα να πέφτουν βροχή με αποτέλεσμα το πλήθος να διαλυθεί.

Μάλιστα, δακρυγόνα έπεσαν, σύμφωνα με καταγγελία και στη συμβολή Πανεπιστημίου με τη Βασιλίσσης Σοφίας με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνει αποπνικτική και τους διαδηλωτές να προσπαθούν να διαφύγουν προς το Κολωνάκι για να μπορέσουν να αναπνεύσουν.