Πάνω από 300 επιθέσεις μετά την απεργία πείνας του Κουφοντίνα

78

Περισσότερες από 300 επιθέσεις έχουν σημειωθεί έπειτα από την απεργία πείνας του αρχιεκτελεστή της «17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Συνολικά 300 έως 350 επιθέσεις έχουν γίνει από τότε που ξεκίνησε απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ επισήμανε ότι αυτό που ανησυχεί τις αστυνομικές Αρχές είναι οι «επιθέσεις του τύπου στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής ή στο περιπολικό».

Ο Θεόδωρος Χρονόπουλος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, είπε ότι αν και οι περισσότερες από τις επιθέσεις ήταν ήπιου χαρακτήρα, ωστόσο η κλιμάκωση των επιθέσεων, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις τις δυο προαναφερόμενες, προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

Επίσης, σημείωσε πως οι συλλήψεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι μονός αριθμός. Ωστόσο, τόνισε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις σχηματίζεται πάντα δικογραφία και η έρευνα συνεχίζεται ενώ και αναμένονται αποτελέσματα εργαστηρίων από τα αντικείμενα που έχουν βρεθεί.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιου είδους ενέργειες. Αυτό που ενδιαφέρει είναι να προστατεύσουμε την περιουσία και την ζωή των συμπολιτών μας και των συναδέλφων μας», πρόσθεσε ο Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Επίσης, το στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. επεσήμανε η επιχειρησιακή δράση εντοπίζεται στην αύξηση των περιπολιών και της φύλαξης των στόχων και θα ενταθούν και περισσότερο τις επόμενες ημέρες ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν ενώ δεν αποκλείουν και ενδεχόμενα επιθέσεων ακραίου χαρακτήρα.