Πάνος Μαυρίδης: Να εξηγήσει ο Ηλίας Κασιδιάρης πως θα καθαρίσει την Αθήνα

663

Ο γνωστός δημοσιογράφος που είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Παύλου Γερουλάνου, “Αθήνα Είσαι Εσύ” εκτιμά ότι όσο ο υποψήφιος Δήμαρχος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης δεν πιέζεται να αποκαλύψει με ποιον τρόπο “θα καθαρίσει” την Αθήνα, θα εισπράττει τη δυσφορία των Αθηναίων δημοτών που βιώνουν τις συνέπειες της παράνομης μετανάστευσης και θα αυτοπροβάλλεται ως ο σωτήρας του.

Στο στόχαστρο των τρολς της Χρυσής Αυγής έχει μπει ο Πάνος Μαυρίδης. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Συνδυασμού του Παύλου Γερουλάνου, “Αθήνα Είσαι Εσύ”, ο γνωστός δημοσιογράφος ...τόλμησε εξαρχής να αμφισβητήσει την υπόσχεση του Ηλία Κασιδιάρη ότι “θα καθαρίσει την Αθήνα”.

“Πως σκοπεύει να καθαρίσει την Αθήνα ο κ. Κασιδιάρης”, αναρωτήθηκε ο δημοσιογράφος μιλώντας στο Θέμα Radio 104,6 και στον δημοσιογράφο Γιάννη Αντύπα: “Θα κάνει θανατηφόρα ένεση στους ανθρώπους που παρανόμως έχουν έλθει στη χώρα μας; Ή θα νομιμοποιήσει τα τάγματα εφόδου, εξοπλίζοντας με πυροβόλα όπλα την Δημοτική Αστυνομία, όπως δήλωσε”. Και ο δημοσιογράφος συνέχισε: “Έχει αναρωτηθεί ποτέ ο κ. Κασιδιάρης ότι αν υπάρξουν φαινόμενα βίαιων εκκαθαρίσεων μπορεί να δούμε απεγνωσμένους ανθρώπους να μας ανατινάζονται στις πλατείες και τα εμπορικά κέντρα;”

Η “παρακινδυνευμένη” αυτή εκτίμηση του δημοσιογράφου προκάλεσε αίσθηση. Ο “Λυκαβηττός” επικοινώνησε μαζί του για να διερευνήσει αν το κίνητρο του Πάνου Μαυρίδη ήταν η πρόκληση εντυπώσεων, ενόψει της υποψηφιότητας του. “Κάθε άλλο”, μας είπε. “Τέτοια φαινόμενα έχουμε δει να συμβαίνουν σε άλλες ευρωπαϊκές μητροπόλεις που αντιμετωπίζουν και αυτές το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Τι μας εξασφαλίζει ότι δεν θα συμβούν και στην Αθήνα, όταν είναι παγκοίνως γνωστό ότι η βία φέρνει βία. Η τρομοκρατία φέρνει τρομοκρατία. Και αυτό πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι δημότες, όταν προσέλθουν στην κάλπη”.

Ωστόσο, το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης παραμένει υπαρκτό και η βασική αιτία της “αντισυστημικής ψήφου” προς τη Χρυσή Αυγή. “Ακριβώς εδώ βρίσκεται το πρόβλημα”, εκτιμά ο Πάνος Μαυρίδης.

“Τα συστημικά κόμματα κάνουν δυο κομβικής σημασίας λάθη. Αφενός, αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στην ουσία από φόβο μήπως παραβιάσουν την “πολιτική ορθότητα” και κατηγορηθούν για ξενοφοβία, ρατσισμό και απανθρωπιά. Όμως δεν είναι δυνατό ο ανθρωπισμός για τους μετανάστες να μετατρέπεται σε απανθρωπισμό των Ελλήνων. Αφετέρου αποκλείουν την Χρυσή Αυγή και τον υποψήφιο της από το δημόσιο διάλογο, καθιστώντας τον προνομιακό αποδεκτή μιας εύλογης και κατανοητής λαϊκής δυσφορίας.

Με την υποψηφιότητα μου, λοιπόν, θέλω να αναδείξω δυο πράγματα.

Πρώτον, ότι η παράνομη μετανάστευση αντιμετωπίζεται με την απόλυτη εφαρμογή του νόμου και όσα προβλέπει η συνθήκη του Σένγκεν. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Αλλιώς, πολύ σύντομα θα δημιουργηθεί εσωτερική πόλη (γκέτο) μέσα στην πόλη. Κάτι τέτοιο ουδείς Δήμαρχος που θα καλούνταν την επόμενη μέρα να διαχειριστεί την καυτή πατάτα, θα το επιθυμούσε – πολύ δε περισσότερο ο Παύλος Γερουλάνος.

Δεύτερον, ότι πολιτικές τύπου Χρυσής Αυγής και Κασιδιάρη δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Το οξύνουν σε βαθμό υψηλής επικινδυνότητας. Όσο ο Κασιδιάρης δεν μπαίνει στη βάσανο να εξηγήσει με ποιον τρόπο θα “καθαρίσει” την Αθήνα, τόσο οι δημότες θα νομίζουν ότι αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να τους σώσει. Πρόκειται περί πλάνης. Για αυτό αντιτάσσομαι στη πρακτική που τον θέλει περιθωριοποιημένο, εκτός πολιτικού διαλόγου. Χώρια που είναι παντελώς αντιδημοκρατικό. Σε μια Δημοκρατία, ο καθένας έχει δικαίωμα να εκθέτει ελεύθερα τις απόψεις του, να εκτίθεται και να κρίνεται για αυτές”.

Στο σημείο αυτό θυμίσαμε στον Πάνο Μαυρίδη, τις εκκρεμότητες της Χρυσής Αυγής με τη Δικαιοσύνη. “Οι δικαστικές εκκρεμότητες της Χρυσής Αυγής είναι ζήτημα της Δικαιοσύνης να το αντιμετωπίσει. Η δίκη, κακώς, καθυστέρησε. Και τώρα μπροστά μας έχουμε πολιτική αναμέτρηση. Έχουμε εκλογές. Αναγκαστικά, θα πρέπει να προηγηθεί η πολιτική απομόνωση της Χρυσής Αυγής. Το λόγο έχουν πρώτα οι δημότες, οι πολίτες που θα ψηφίζουν με πολιτικά κριτήρια, όχι με βάση δικαστικές αποφάσεις”.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στην τηλεόραση του Blue Sky και στην εκπομπή “Μπροστά στην Κάλπη” που παρουσιάζει ο Νίκος Χιδίρογλου ο Πάνος Μαυρίδης είχε σημειώσει πως θα ήταν “ντροπή” να δούμε τον Ηλία Κασιδιάρη στο δεύτερο γύρο για το Δήμο της Αθήνας. Κι αυτό γιατί μια τέτοια εξέλιξη θα έβαζε και την Ελλάδα στο κάδρο της αναμενόμενης ανόδου της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη. “Ένα τέτοιο φαινόμενο θα είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουμε κι άλλο πολιτικό κεφάλαιο, σε μια περίοδο που υπάρχει ακόμα οικονομική δυσχέρεια” είχε πει ο Πάνος Μαυρίδης.

Οι αντιδράσεις από τα τρολς της Χρυσής Αυγής ήταν οι γνωστές και αναμενόμενες. Ύβρεις και απειλές που ανάγκασαν τον γνωστό δημοσιογράφο να συλλέξει το υλικό και να το θέσει υπόψη του δικηγόρου του Σπύρου Καρανικόλα, αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του ΚΙΝΑΛ για τις περαιτέρω νομικές ενέργειες...

Ο Πάνος Μαυρίδης (www.panosmavridis.gr) είναι δημοσιογράφος, εκδότης του site επώνυμης γνώμης new Deal Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Απέκτησε πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων.

Επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα (Master's) στις Διεθνείς κι Ευρωπαϊκές Σπουδές, με ειδίκευση Διεθνή Πολιτική και Ασφάλεια.

Επί μια εικοσπενταετία εργάζεται αδιάλειπτα στον ημερήσιο, περιοδικό και ηλεκτρονικό Τύπο, υπηρετώντας την ενημέρωση ουσιαστικά μέσα από όλα τα δημοσιογραφικά πόστα.

Την τελευταία δεκαετία έχει διευρύνει τη δραστηριότητα του στο χώρο των media, ως σύμβουλος πολιτικής και εταιρικής επικοινωνίας, διευθύνοντας την Apertus Alveo Communications.

Σήμερα συμμετέχει ενεργά στον ευρύτερο δημόσιο διάλογο με επιλεκτική (πλέον) αρθρογραφία και πληθώρα τηλεοπτικών εμφανίσεων.