Παπαγγελόπουλος: «Τελικός στόχος ο Τσίπρας»

267
Παπαγγελόπουλος: «Τελικός στόχος ο Τσίπρας»

Τον Αλέξη Τσίπρα «βλέπει» ως τελικό στόχο στην υπόθεση Novartis ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, o οποίος μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παράλληλα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης προέβλεψε ότι έρχονται νέες αποκαλύψεις και για άλλους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ ήμουν η αρχή αλλά δεν τους πολυβγαίνω. Ακολούθησε ο Νίκος Παππάς και η Όλγα Γεροβασίλη. Θα ακολουθήσουν και άλλοι. Οι κεραίες μου πιάνουν κάτι για Καλογήρου και Βασιλειάδη», ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας ουσιαστικά όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να τον στηρίξουν.

Ακόμα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατήγγειλε ότι υφίσταται έναν πόλεμο λάσπης που περιλαμβάνει ηχογραφημένα ντοκουμέντα και κασέτες. «Τελικός στόχος δεν είμαι εγώ, είναι ο κ. Τσίπρας. Ο πόλεμος λάσπης και κασέτας έφτασε στο αποκορύφωμα. Παντού κασέτες: στον Μιωνή, την ΕΥΠ στην Πυροσβεστική», τόνισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Επίσης, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποστήριξε, ότι παρά τις κατηγορίες και τις προσπάθειες δεν καταρτίστηκε ούτε ένα υποτυπώδες κατηγορητήριο σε βάρος, προειδοποιώντας ότι η χώρα κινδυνεύει να μετατραπεί σε «μπανανία».

«Το πόρισμα θα μείνει στην ιστορία ως μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη. Το πόρισμα είναι έκθεση ιδεών, περιέχει παράλογες ανακολουθίες» και έκανε λόγο για «εκτροπή του πολιτεύματος».

Επίσης, σε γραμμή Τσίπρα υποστήριξε ότι «σήμερα αντί να επιλέξουμε εθνική ομοψυχία εκτρεπόμαστε στην σκανδαλολογία».

«Σήμερα απαιτείται εθνική ομόνοια. Όμως δεν γίνεται με δική μου επιλογή η συζήτηση», τόνισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στήριξε εκ νέου την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, χαρακτηρίζοντας παράνομη την άσκηση δίωξης εναντίον της.

«Είναι παράνομη. Εντελώς παράνομη. Γιατί όταν συνέταξε το πόρισμά του ο κ. Ζαχαρής η έρευνα είχε ήδη τεθεί στο αρχείο από τον κ. Σοφουλάκη το πόρισμα του οποίου είχε προηγηθεί», πρόσθεσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Τέλος, προανήγγειλε ότι στο δικαστικό Συμβούλιο θα καταθέσει σειρά από ακυρότητες που θεωρεί ότι έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της Προανακριτικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Προανακριτική Επιτροπή εξέτασε μάρτυρες που δεν είχαν σχέση με σκάνδαλο Novartis, δεν κάλεσαν ουσιώδης μάρτυρες και απέρριψαν το αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργ,ό Αντώνη Σαμαρά.