Παπανδρέου: Ο Τσίπρας έπρεπε να απευθυνθεί στην Κεντροαριστερά το 2009-11 και όχι να συμμαχήσει με Ακροδεξιά – Στηρίζω τη Φώφη

175
Παπανδρέου: Δεν με αφορά καμία άθλια φιλολογία

«Έπρεπε όλες οι δυνάμεις να βάλουν πλάτη, τότε αν ήθελε ο κ. Τσίπρας έπρεπε να απευθυνθεί στις Κεντροαριστερές δυνάμεις».

Τα παραπάνω υποστηρίζει μεταξύ άλλων στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στην περίοδο της πρωτοφανούς κρίσης το 2009, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας το ΠΑΣΟΚ, πριν το πρώτο Μνημόνιο.

«Έπρεπε να είχε πει ‘’εγώ θέλω με εσάς να κάνω προοδευτικές αλλαγές’’, επέλεξε, όμως συνειδητά να συμμαχήσει με την Ακροδεξιά», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Είμαστε ο πυρήνας που μπορεί να φέρει προοδευτικές αλλαγές στη χώρα για να πάει μπροστά, το έχουμε αποδείξει», αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Ερωτηθείς για τη Φωφη Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζει: «Δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης ηγεσίας, στηρίζουμε τη Φώφη Γεννηματα, η επιτυχία θα είναι να καθορίσουμε μια καθαρή πλατφόρμα ηγεμονική στο χώρο της κεντροαριστεράς για το που πρέπει να πάει η χώρα».