Παπαθανάσης: «Δεν υπάρχει δυνατότητα για άνοιγμα κι άλλων κλάδων της οικονομίας»

148
Στο άνοιγμα της αγοράς μέσω της μεθόδου του «click away» αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Στο άνοιγμα της αγοράς μέσω της μεθόδου του «click away» αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

«Η λύση αυτή επιλέχθηκε προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των μεταφορικών εταιρειών», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης.

«Αντί να παραλαμβάνουμε τα προϊόντα στο σπίτι, τα παραλαμβάνουμε έξω από το κατάστημα. Είναι μια αποσυμφόρηση του συστήματος μεταφοράς και παράδοσης των προϊόντων», ανέφερε ο Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Ακόμα, ο Νίκος Παπαθανάσης είπε ότι και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα μπορούν να λειτουργήσουν κατά τον ίδιο τρόπο με τα απλά καταστήματα λιανικής, χρησιμοποιώντας τα e-shop που διαθέτουν και να παραδίδουν τα προϊόντα στους πελάτες τους στον ανοιχτό χώρο στην είσοδο των κέντρων.

Αναφερόμενος στη λειτουργία του «click away», ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, επεσήμανε ότι όλα τα καταστήματα που επιλέξουν να παραδίδουν τα προϊόντα τους κατά αυτόν τον τρόπο, παραμένουν στο ευνοϊκό καθεστώς οικονομικών ρυθμίσεων, όπως είναι η υποχρεωτική μείωση του ενοικίου κατά 40%, η δυνατότητα της Eπιστρεπτέας Προκαταβολής και η αναστολή συμβάσεων των εργαζομένων τους με την καταβολή του επιδόματος ειδικού σκοπού.

Σε συνδυασμό με τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας, ο Νίκος Παπαθανάσης σημείωσε πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για επιπλέον μέτρα ή για άνοιγμα άλλων κλάδων της οικονομίας, τονίζοντας ότι «κάτω από αυτές τις συνθήκες, αυτή είναι η δυνατότητα αυτήν την στιγμή».

Ωστόσο, ο Νίκος Παπαθανάσης σχολίασε και την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση από τους επιχειρηματίες του λιανεμπορίου με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης να σημειώνει ότι «έχουν το δίκιο με το μέρος τους σε πολλά από αυτά που ζητούν».

Περισσότερες από 650.000 αναστολές εργασίας έχουν ήδη πληρωθεί, ενώ οι υπόλοιπες 24.000 που δεν έχουν πληρωθεί ακόμη, είναι γιατί έγινε λάθος στην καταγραφή των στοιχείων.

«Είναι ανοιχτό το ΕΡΓΑΝΗ για να επανέλθουν οι συμπολίτες μας να κάνουν την αίτηση και να λάβουν τα χρήματα», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης.