Παπαθανάσης: «Ενδεχόμενο νέων περιορισμών σε εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες»

149
Παπαθανάσης: «Τα σούπερ μάρκετ είναι υποχρεωμένα να λειτουργήσουν τις Κυριακές»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για τοπική καραντίνα και νέα περιοριστικά μέτρα σε εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Ωστόσο, ο Νίκος Παπαθανάσης απέκλεισε γενικό lockdown.

«Τοπικές παρεμβάσεις και τοπικό lockdown μπορεί να υπάρξει, όχι οριζόντιο… δεν είμαστε σε δεύτερο κύμα έχουμε έξαρση, αλλά είναι ελεγχόμενο αν τηρήσουμε τους κανόνες και κρατάμε τις αποστάσεις», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

«Υπάρχει ενδεχόμενο περιορισμού στη λειτουργία των επιχειρήσεων, όπως να κλείνουν νωρίτερα», ανέφερε ο Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η Κυβέρνηση δεν είχε εφησυχασμό σε κανένα σημείο, είναι μια δυναμικά μεταβαλλόμενη κατάσταση… Κάποιοι ξέχασαν ότι ο αόρατος εχθρός δεν έχει φύγει, πρέπει να θυμόμαστε την ατομική ευθύνη που μας έκανε παράδειγμα προς μίμηση», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

«Κατ’ ουσίαν από σήμερα ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου για τους όρθιους, δεν μπορεί να υπάρχουν όρθιοι πουθενά ενώ και για καθημένους υπάρχουν κανόνες αποστάσεις μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων και πυκνότητας εντός του χώρου», πρόσθεσε ο Νίκος Παπαθανάσης.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης προειδοποίησε ότι «με την πρώτη παράβαση θα κλείσουμε την επιχείρηση για δεκαπέντε μέρες, οι επιχειρηματίες θα πρέπει να προσέχουν γιατί το να κλείνουν καταστήματα μέσα στον Αύγουστο θα σημάνει καταστροφή».

«Ελέγχουμε για αισχροκέρδεια σε σχέση με το προ Covid-19 διάστημα, αυτός είναι ο ορισμός της Kυβέρνηση γιατί δεν υπήρχε στο δίκαιο μας η έννοια της. Ελέγχουμε πρωτίστως για τα προϊόντα πρώτης ανάγκης», πρόσθεσε ο υφυπουργός.