Παπαθανάσης: «Η κόρη μου είναι γιατρός σε μονάδα με ασθενείς Covid»

192
Στην προσπάθεια που καταβάλλεται από την πολιτικές και υγειονομικές Αρχές προκειμένου με το lockdown να περιοριστεί η πανδημία του κορωνοϊού και να μπορέσει να επανέλθει η οικονομία, αναφέρθηκε o Νίκος Παπαθανάσης.

Για την κόρη του Αργυρώ που πήγε ειδικευόμενη γιατρός στο Νοσοκομείο «Αττικόν» μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά».

«Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία δινόταν η δυνατότητα σε γιατρούς ειδικευόμενους να προσέλθουν σε νοσοκομεία αναφοράς Covid, η κόρη μου επέλεξε να πάει στο νοσοκομείο «Αττικόν». Σήμερα υπηρετεί σε μονάδα θεραπείας ασθενών με Covid. Νομίζω ότι κάνει το καθήκον της, όπως ανέμενα να κάνει. Και φυσικά εννοείται ότι τη στηρίζει όλη η οικογένεια. Βεβαίως μας λείπει λίγο, γιατί στο σπίτι βρίσκεται κατά κάποιον τρόπο σε απομόνωση. Δεν την αγκαλιάζουμε, δεν τη φιλάμε. Αλλά θα περάσει κι αυτό και όλοι όσοι έχουμε στερηθεί την αγκαλιά των δικών μας ανθρώπων, των ανθρώπων που αγαπάμε, θα την απολαύσουμε και πάλι», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης.

Ο Νίκος Παπαθανάσης τόνισε ότι «όλοι μας πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει. Οι γιατροί, όπως η κόρη μου και όλο το ηρωικό νοσηλευτικό προσωπικό είναι στις θέσεις τους για εμάς και εμείς παραμένουμε στα σπίτια μας, τηρώντας με θρησκευτική ευλάβεια όλα τα μέτρα ασφαλείας, όπως τα ορίζουν οι ειδικοί επιστήμονες. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να έρθουμε και πάλι κοντά στους ανθρώπους που μας λείπουν».

Σε ερώτηση για το εάν έχει περάσει δυσκολίες στη ζωή του, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι «η ζωή είναι σαν ένας τροχός. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να βρίσκεται στον ιδιωτικό τομέα και να μην έχει περάσει δύσκολες στιγμές και καταστάσεις. Νομίζω ότι όλοι έχουμε διανύσει μια πορεία και μια καριέρα και έχουμε προσπαθήσει να δημιουργήσουμε κάτι στη ζωή μας έχουμε περάσει δύσκολες στιγμές. Έχω περάσει και ups και downs. Αλίμονο, αλλιώς η ζωή δεν θα είχε ενδιαφέρον.

Σημασία δεν έχει να πέσεις, σημασία έχει να σηκωθείς και να σηκώνεσαι πάντα, γιατί αποκλείεται να πέσεις μόνο μία φορά. Να συνεχίζεις να σηκώνεσαι και να περπατάς και από εκεί και πέρα μπορεί να έρθει και το τρέξιμο...».