«Βράζει» η Βόρεια Ελλάδα για τις «Πρέσπες» (εικόνες)

40

Παρά την αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, επεισόδια και προσαγωγές σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, με εκατοντάδες πολίτες να διαμαρτύρονται για τη Συμφωνία των Πρεσπών κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά και κατά των υπουργών Κατερίνας Νοτοπούλου και Σωκράτη Φάμελλου.

Ολα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη μνήμη του Ολοκαυτώματος που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης και στην οποία ήταν ομιλητές ο Προκόπης Παυλόπουλος, η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Σωκράτης Φάμελλος.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα όπως «Προκόπη, προδότη» και προσπάθησαν να σπάσουν τον φραγμό των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Κάλλας και 25ης Μαρτίου, πλάι από το Μέγαρο Μουσικής, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά.

Αποτέλεσμα ήταν το αυτοκίνητο του ΠτΔ να μην μπορέσει να προσεγγίσει την είσοδο του Μεγάρου Μουσικής και ο Προκόπης Παυλόπουλος να φτάσει στην εκδήλωση από την πίσω πόρτα.

Παράλληλα, οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν έντονα και την Κατερίνα Νοτοπούλου αλλά και τον Σωκράτη Φάμελλο κατά την άφιξή τους στην εκδήλωση.

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές δύο ατόμων εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη, αλλά και σε ρίψη χημικών προς τους διαδηλωτές, όταν επιχείρησαν να σπάσουν το αστυνομικά μπλόκα και να προσεγγίσουν στον χώρο της εκδήλωσης.