Παραιτήθηκε ο Τσιόδρας από το Ποτάμι μετά τη στροφή Θεοδωράκη

79
Παραιτήθηκε ο Τσιόδρας από το Ποτάμι

Την παραίτηση του από την θέση του εκπροσώπου Τύπου του Ποταμιού υπέβαλλε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τσιόδρας μετά από τέσσερα χρόνια παραμονής σε αυτή τη θέση.

Η παραίτηση, την οποία έκανε δεκτή ο Σταύρος Θεοδωράκης, έρχεται σε συνέχεια της κρίσης που προκάλεσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού η «Συμφωνία των Πρεσπών» και είχε ως αποτέλεσμα την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά και του Γρηγόρη Ψαριανού.

Στην παραίτησή του, ο Δημήτρης Τσιόδρας ευχαριστεί τα στελέχη και τους φίλους του Ποταμιού για τη συνεργασία που είχαν αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος αφήνει αιχμές για το κλίμα των τελευταίων ημερών, το οποίο όπως αναφέρει δεν του επιτρέπει πλέον να λειτουργεί ως εκπρόσωπος του Ποταμιού.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στις δύσκολες μάχες που έδωσε το Ποτάμι όλα αυτά τα χρόνια και για τη συνεπή προβολή των θέσεων του κόμματος.

Εκπρόσωπος Τύπου στο Ποτάμι αναλαμβάνει η δημοσιογράφος Κατερίνα Μπακογιάννη.

Ολόκληρο το κείμενο της παραίτησης του Δημήτρη Τσιόδρα έχει ως εξής:

«Αγαπητέ Σταύρο,

Επί τέσσερα χρόνια υπερασπίστηκα δημοσίως, με συνέπεια, τις αποφάσεις του Κινήματός μας, ακόμη κι εκείνες με τις οποίες δεν συμφωνούσα. Κατέθετα πάντα τη γνώμη μου στα κομματικά όργανα, δημοσίως, όμως, εκπροσωπούσα τις συλλογικές θέσεις.

Αισθάνομαι, όμως ότι πλέον δεν μπορώ να ισορροπώ ανάμεσα στις προσωπικές απόψεις και τις συλλογικές αποφάσεις. Ιδιαίτερα οι συγκρούσεις των τελευταίων ημερών έχουν δημιουργήσει ένα βαρύ κλίμα μέσα στο οποίο μου είναι δύσκολο να λειτουργήσω.

Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη και τους φίλους του Ποταμιού, όπως και εσένα προσωπικά για τη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως έκανα πάντα, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για μεταρρυθμίσεις σε προοδευτική, ευρωπαϊκή, φιλελεύθερη κατεύθυνση, τις οποίες από την ίδρυσή του πρεσβεύει το Ποτάμι».