Παραλήρημα Λαγού στη Βουλή: «Δεν υπήρξε νεκρός στο Πολυτεχνείο» (Video)

132

Σε ακόμα μία πρόκληση προχώρησε βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Ολομέλεια της Βουλής ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, προκάλεσε τους βουλευτές του δημοκρατικού τόξου να του κατονομάσουν δύο ανθρώπους που να πέθαναν στο Πολυτεχνείο.

«Δεν υπήρξε ούτε ένας. Κι ευτυχώς που υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία, τα οποία αύριο δεν θα γιορτάσουν αυτή την επέτειο. Έχει μια προτομή εκεί, ένα κεφάλι και πάνε και καταθέτουν στεφάνια. Και μάλιστα, η προτομή ανήκει σε κάποιον που είναι εν ζωή και κατέθεσε στεφάνι και ο ίδιος», υποστήριξε ο βουλευτής.

Αντιδρώντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, υποστήριξε ότι το Κοινοβούλιο πρέπει να πάρει θέση και πώς δεν είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοιες απόψεις στη Βουλή.

Τον λόγο έλαβε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Έφη Χριστοφιλοπούλου, λέγοντας ότι πρέπει να επανεξεταστούν οι νόμοι για τους δολοφόνους και τους εγκληματίες, γιατί αυτά που ακούστηκαν στο ναό της Δημοκρατίας είναι απαράδεκτα, ανεπίτρεπτα και αισχρά.

Τα αίματα άναψαν, καθώς η πτέρυγα της Χρυσής Αυγής επέμεινε, με αποτέλεσμα την παρέμβαση του προεδρεύοντος, Γιώργου Λαμπρούλη (ΚΚΕ).

Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός:

ΛΑΓΟΣ: Όνομα νεκρού στο Πολυτεχνείο δεν ακούσαμε.

ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε φασίστες.

ΛΑΓΟΣ: Όνομα δεν ακούσαμε

ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ: Αυτό είναι ιστορικά καταγεγραμμένο. Δεν μπορείτε να παραχαράσσετε την ιστορία

ΛΑΓΟΣ: Θέλω να πω…

ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ: Τι να μας πείτε; Ότι είστε νοσταλγοί της Χούντας; Μας τα είπε χθες ο αρχηγός σας. Ύμνους στη χούντα και στον φασισμό δεν δεχόμαστε.