Παραλήρημα Βελόπουλου στη Βουλή

500

Στην κυβέρνηση και στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη επιτέθηκε από το βήμα της βουλής ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, υποστηρίζοντας ότι ο εμφύλιος πόλεμος στην Γιουγκοσλαβία ξεκίνησε απο μια… ποδοσφαιρική κόντρα.

Προχώρησε, δε, ακόμα ένα βήμα εκτιμώντας ότι το επόμενο διάστημα η Ελλάδα θα χωριστεί στα δύο και Βορράς θα έχει το δικό του κοινοβούλιο.

«Πάτε να διχάσετε τον λαό με τις παλαβομάρες ενός υπουργού σας. Εχετε έναν υπουργό που αντί να κάνει τον πυροσβέστη γίνεται εμπρηστής.

Ο ίδιος δύο ημέρες πριν εκδικαστεί η υπόθεση διορίζει δύο μέλη της επιτροπής από τον Πειραιά!

Ή είναι ανίκανος ο υπουργός σας ή η παρέμβασή του είναι λάθος. Η μόνη λύση για τον Αυγενάκη είναι να τον “ξηλώσει” ο πρωθυπουργός.

Κρούω τον κώδωνα και στα άλλα κόμματα, η Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε από μια ποδοσφαιρική κόντρα. Μη χαμογελάς κ. Τσακαλώτε είσαι και ΠΑΟΚ» είπε ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης για να συνεχίσει: «η απόφαση Αυγενάκη πριμοδοτεί το σενάριο του διχασμού.

Παίζετε βρώμικο παιχνίδι και επικίνδυνο! Αν δεν σταματήσει η ιστορία αυτή φοβάμαι ότι σε λίγο καιρό οι συνάδελφοι του Βορρά θα είναι βουλευτές άλλου κοινοβουλίου».

Απαντώντας ο κ. Γεωργαντάς είπε «όλοι οι Ελληνες και πολύ περισσότερο εμείς ως εκπρόσωποι γνωρίζουμε ποια είναι τα εθνικά ζητήματα της χώρας.

Το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί δεν πρέπει να το αναγάγουμε σε επίπεδο μεγαλύτερο από αυτό που είναι. Οι συνειρμοί και οι συνδυασμοί που κάνατε με φαινόμενα άλλων χωρών δεν έχουν σχέση με εμάς. Απαιτείται αυτοσυγκράτηση απο όλους μας.

Οφείλουμε να διαφυλάξουμε με έργο και κυρίως με το δημόσιο λόγο μας την δεδομένη ενότητα του έθνους μας».