ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Κυκλοφορούν ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Παρασκευή 24 Μαΐου με 3 μεγάλες προσφορές

121

Μη χάσετε τον 1ο τόμο της μνημειώδους συλλεκτικής σειράς «Ελληνική Μυθολογία» από την Εκδοτική Αθηνών

Η «Ελληνική Μυθολογία», της Εκδοτικής Αθηνών, που σας προσφέρουν ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Παρασκευή 24 Μαΐου τα Παραπολιτικά, είναι ένα μνημειώδες έργο - ορόσημο, το οποίο συνέγραψε ο κλασικός φιλόλογος και ομηριστής, καθηγητής Ιωάννης Κακριδής σε συνεργασία με μία ομάδα 25 εκλεκτών επιστημόνων, Ελλήνων και ξένων.

Για πρώτη φορά καλύπτεται όλο το μυθολογικό υλικό που μας παρέδωσε η αρχαία γραμματεία ως τις μικρότερες πτυχές του και αναδεικνύεται η αξία της εθνικής μας κληρονομιάς και της μεγάλης προσφοράς του ελληνικού μύθου στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Η «Ελληνική Μυθολογία» της Εκδοτικής Αθηνών, είναι ένα έργο υψηλής αισθητικής, εικονογραφημένο με τα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης που φωτογραφήθηκαν ειδικά γι' αυτή την έκδοση σε 300 και πλέον μουσεία απ' όλα τα μέρη του κόσμου.

Πρόκειται για την πιο πλήρη, έγκυρη, χρηστική και προσιτή σε αναγνώστες κάθε ηλικίας, έκδοση της ελληνικής μυθολογίας που έχει κυκλοφορήσει ποτέ στην Ελλάδα!

Είναι χωρισμένη σε υπερπολυτελείς, σκληρόδετους θεματικούς τόμους, στους οποίους εξιστορούνται και αναλύονται οι μύθοι για όλες τις θεότητες, από το Δωδεκάθεο ως τους μικρότερους θεούς, και για όλους τους ήρωες, από τους πανελλήνιους ως τους τοπικούς.

Εξετάζονται επίσης όλες οι παραλλαγές των μύθων και οι τοπικές παραδόσεις που σώθηκαν ως σήμερα. Η Κοσμογονία, ο Τρωικός Πόλεμος και οι Αργοναύτες είναι μερικά μόνο από τα συναρπαστικά θέματα που θα βρει ο αναγνώστης στην εκπληκτική αυτή έκδοση, που αναδεικνύει μέσα από το πλήθος των μυθολογικών διηγήσεων τον θαυμαστό κόσμο της αρχαιότητας.

Στον 1ο τόμο της «Ελληνικής Μυθολογίας», που θα κυκλοφορήσει ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Παρασκευή 24 Μαΐου με τα Παραπολιτικά, εξετάζεται η δράση των θεών, όπως την έπλεξαν μέσα στους ηρωικούς μύθους τους οι αρχαίοι Έλληνες, αλλά και ιστορίες σχετικές με τη γέννησή τους, τους έρωτες και τα πάθη τους και άλλες που έχουν σχέση με λατρευτικά έθιμα.

Στο πρώτο κεφάλαιο εξιστορείται η «Κοσμογονία», πώς δηλαδή φαντάζονταν στα αρχαϊκά χρόνια ότι δημιουργήθηκε το σύμπαν, οι πρώτοι θεοί και οι πρώτοι άνθρωποι.

Το δεύτερο και μεγαλύτερο κεφάλαιο παραθέτει σε έκταση το «Δωδεκάθεο» μαζί με τις ενότητες «Άλλοι θεοί» και «Ομαδικοί θεοί».

Βιογραφικό συγγραφέα:
O κλασικός φιλόλογος και ομηριστής Ιωάννης Θ. Κακριδής (1901 – 1992) γεννήθηκε στην Αθήνα, πήρε το διδακτορικό δίπλωμα του Πανε¬πιστημίου Αθηνών και δίδαξε ως καθηγητής της Κλασικής Φιλολογίας στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, Αθηνών, Στοκχόλμης, Ουψάλας και Λουντ της Σουηδίας και Τυβίγγης της Γερμανίας. Διατέλε¬σε πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και του Κέντρου Οδυσσειακών Μελετών Ιθάκης.

Το επιστημονικό έργο του Κακριδή, που μαζί με τη γονιμότατη ακαδημαϊκή του διδασκαλία τον καθιέρωσε ως κορυφαίο Έλληνα φιλόλογο. Με τα 40 περίπου βιβλία του και τα πάνω από 200 άρθρα και μελέτες του δικαιωματικά χαρακτηρίζεται ως πλήρης φιλόλογος, αφού μελέτησε πολλούς τομείς της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Ειδικότερα, από τους αρχαίους συγγραφείς τον απασχόλησαν ο Όμηρος και ο Θουκυδίδης.

Οι εργασίες του για τον Όμηρο έφεραν τον Κακριδή στην πρώτη σειρά των φιλολόγων της εποχής μας καθώς έγινε εισηγητής της γονιμότερης μεθόδου ερμηνείας των ομηρικών ποιημάτων της «νεοανάλυσης», με τα έργα του Ομηρικές έρευνες (1944), Ομηρικά θέματα (1954), Ξαναγυρίζοντας στον Όμηρο (1985), Προομηρικά - Ομηρικά. Ησιόδεια (1980) και το Μήνυμα του Ομήρου (1985).

Αλλά και η μνημειακή μετάφραση της Ιλιάδας (1955) και της Οδύσσειας (1965), που φιλοτέχνησε μαζί με τον Νίκο Καζαντζάκη, δεν αποτελεί μόνο σημαντικό μεταφραστικό άθλο, αλλά και συνέβαλε και στη γνωριμία των Νεοελλήνων με τα ομηρικά έπη. Αξιόλογο είναι επίσης το ερευνητικό έργο του Κα-κριδή στον τομέα της μελέτης της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Επιστέγασμα των πολυετών εργασιών του στον τομέα αυτό είναι η έκδοση της πεντάτομης «Ελληνικής Μυθολογίας» της ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ.

Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο έργο που ο Κακριδής σχεδίασε και επεξεργάστηκε, έγραψε μεγάλο μέρος ο ίδιος και παράλληλα συντόνισε τα κείμενα 25 άλλων ειδικών στη μυθολογία επιστημόνων, Ελλήνων και ξένων, που περιέχονται σ’ αυτό.

Το σημαντικό βιβλίο «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ» που κυκλοφορεί για πρώτη φορά με εφημερίδα


2 χρόνια μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τα Παραπολιτικά σας προσφέρουν ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο που σκιαγραφεί την προσωπικότητα, το ήθος και το έργο του μεγάλου ηγέτη, μέσα από τα δικά του λόγια.

Το σημαντικό βιβλίο «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ» αποκαλύπτει το όραμα του μεγάλου ηγέτη της δεξιάς για την Ελλάδα και την Ευρώπη, τη δημοκρατία, την οικονομία και την εξωτερική πολιτική μέσα από προσωπικές δηλώσεις του ιδίου, ομιλίες και αποσπάσματα συνεντεύξεων του. Η πολιτική πορεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν ένα μακροχρόνιο και επίπονο οδοιπορικό μέσα από τους δύσβατους και ανηφορικούς δρόμους της μεταπολεμικής ελληνικής Ιστορίας.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ο μεγάλος ηγέτης που ξεχώρισε για τη συνεχή συμμετοχή του στα συντελούμενα, την αδιάλειπτη ενεργητική παρουσία του και τον σκληρό προσωπικό του αγώνα για το καλό του έθνους. Ήταν ένας πολιτικός που, στα χρεωκοπημένα οράματα και τον πολιτικαντισμό των αντιπάλων του, αντιπαρέθεσε το μέτρο και την τόλμη, την υπευθυνότητα και το νηφάλιο επιχείρημα.

Ήταν ο άνθρωπος που έπλασε τη Νέα Δημοκρατία στα πρότυπα των σύγχρονων ευρωπαϊκών φιλελεύθερων κομμάτων και έδωσε μαθήματα κοινοβουλευτικού ήθους, αγωνιζόμενος πάντα για την ομαλότητα, τους δημοκρατικούς θεσμούς, τον εκσυγχρονισμό και την κάθαρση στο δημόσιο βίο.

Τα κείμενα που θα βρείτε στο βιβλίο «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ» συνοψίζουν τις βασικές αρχές και τις θέσεις του, τους άξονες γύρω από τους οποίους περιστράφηκε πάντα η πολιτική του δράση.

Έτσι αποκαλύπτεται μέσα από τα δικά του λόγια, μέσα από τις δικές του δηλώσεις, ότι υπήρξε ο πολιτικός της συνέπειας, της καθαρότητας, της σταθερότητας στις αρχές του. Ο δημοκρατικός διάλογος, ο σεβασμός των θεσμών, η αξιοκρατία, το κοινοβουλευτικό ήθος, η αίσθηση του χρέους, η συναίνεση, η εθνική συμφιλίωση, ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι οι αμετάθετες αρχές που οριοθετούν την πολιτική του.

Στο βιβλίο αυτό, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλώντας για τη Δημοκρατία, για την Πολιτική, για την Ελλάδα, για την Κρήτη, για τον Πολιτισμό, για την Ευρώπη και τον Κόσμο, αυτοπροσωπογραφείται με πληρότητα και σαφήνεια ως ένας σύγχρονος ηγέτης με ρεαλιστικό όραμα για την Ελλάδα και τη θέση της στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται ακόμα οι πιο σημαντικές δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τα πρόσωπα που καθόρισαν την Ελλάδα, όπως για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Ανδρέα Παπανδρέου και άλλους.

Το νέο τεύχος του CAR AND DRIVER, ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ με τα Παραπολιτικά

3. Το ολοκαίνουριο τεύχος του μεγαλύτερου περιοδικού αυτοκινήτου στον κόσμο κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ αυτή τη Παρασκευή, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα Παραπολιτικά.

Στο τεύχος Ιουνίου, οδηγούμε στο Μαρόκο το νέο Ford Rager Raptor με τον πληθωρικό χαρακτήρα, δοκιμάζουμε την ηλεκτρική αυτονομία νέου Mercedes-Benz EQC και συγκρίνουμε τη νέα Toyota Corolla με τον ανταγωνισμό στη μικρομεσαία κατηγορία στους άξονες: Χώροι, οικονομία, value for money.