Παρατηρητήριο Ν.Δ.: Αυτά είναι τα Fake News της εβδομάδας

384

Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και κατά του Αλέξη Τσίπρα αφήνει η Νέα Δημοκρατία. Το Παρατηρητήριο Fake News της Πειραιώς κάνει λόγο για «εργαλειοποίηση των εθνικών θεμάτων από τον Αλέξη Τσίπρα με στόχο να κρύψει τη νέα του κωλοτούμπα και να μην υπερψηφίσει τον νόμο  για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ».

Ακόμα, αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας «κατέφυγε στην παραγωγή fake news για ακόμη μία φορά, διαβάζοντας δήθεν λόγια του συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ, Ρόμπερτ Ο' Μπράιαν».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Εχθές στη Βουλή ο κ. Τσίπρας, προσπαθώντας να εργαλειοποιήσει τα εθνικά θέματα για να κρύψει τη νέα του κωλοτούμπα, να μην υπερψηφίσει τον νόμο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προετοίμασε για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ, κατέφυγε για μια ακόμη φορά στην παραγωγή fake news:

Στη δευτερολογία του μετέφερε υποτίθεται τα λόγια του συμβούλου του κ. Τραμπ κ. Ρόμπερτ Ο' Μπράιαν στην Καθημερινή (19/1/2019):

«Να μην είναι η Ελλάδα τόσο επιθετική με την Τουρκία, διότι μας προξενεί προβλήματα διότι σπρώχνει τη σημαντική αυτή χώρα εκτός του ΝΑΤΟ».

Στην τριτολογία του προσπαθώντας να επιβεβαιώσει την ορθότητα και την ακρίβεια της πρωτολογίας του, ο κ. Τσίπρας διάβασε δήθεν τα λόγια του κ.

Ο’ Μπράιαν από την Καθημερινή (19/1/2019):
«Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν την Ελλάδα να διαχειρισθεί τις σχέσεις της με την Άγκυρα με τρόπο που δεν θα πλήξει τη σημαντική συμμαχία μας με αυτής στο ΝΑΤΟ».

Τελικά αυτό που είπε ο κ. Ρόμπερτ Ο' Μπράιαν φυσικά δεν ήταν ούτε αυτό που του απέδωσε ο κ. Τσίπρας στη δευτερολογία του, ούτε αυτό που μετέφερε δήθεν αυτολεξεί στην τριτολογία του:

«Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν την Ελλάδα να διαχειρισθεί τις σχέσεις της με την Άγκυρα με τρόπο που δεν θα πλήξει τη σημαντική συμμαχία μας, το ΝΑΤΟ» (Καθημερινή 19/1/2019).

Ευτυχώς δηλαδή που ο κανονισμός της Βουλής δεν επιτρέπει «τερατολογία».