Παρατηρητήριο-NΔ για την Προανακριτική: Αυτά είναι τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ

354

Τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την προανακριτική αναδεικνύει το παρατηρητήριο της ΝΔ.

Δεν υπάρχει καμία μεθόδευση και καμία παρατυπία όσον αφορά το ζήτημα των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis, αναφέρει το Παρατηρητήριο Fake News της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να αποχωρήσει από την Προανακριτική προκαλώντας νέα ερωτηματικά για τη στάση του και για το ποιοι και πόσοι προστατεύονται πίσω από τις "κουκούλες"».

Σύμφωνα με όσα ανάρτησε το Παρατηρητήριο με πηγή ανακοινώσεις και δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, social media και ΜΜΕ τα fake news είναι:

1. Πρωτοφανείς οι παρατυπίες και οι μεθοδεύσεις ΝΔ και ΚΙΝΑΛ με τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Δεν υπάρχει καμία μεθόδευση και καμία παρατυπία. Η προανακριτική επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία, με τις θετικές ψήφους όλων των κομμάτων που συμμετέχουν εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, να εξετασθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που εξετάσθηκαν από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να αποχωρήσει προκαλώντας νέα ερωτηματικά για τη στάση του και για το ποιοί και πόσοι προστατεύονται πίσω από τις «κουκούλες».

2. Η ΝΔ επιχειρεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο Novartis.

Η Κυβέρνηση δεν έχει καμία εμπλοκή στη διαδικασία της υπόθεσης. Αυτό έχει καταστεί σαφές από την πρώτη μέρα που έφτασε στη Βουλή ο φάκελος «Παπαγγελόπουλου». Πρόκειται για θέμα της Δικαιοσύνης. Αντίθετα, ο Αλέξης Τσίπρας με την ανάρτησή του στο διαδίκτυο επέλεξε να βάλει τον εαυτό του στο κάδρο, λέγοντας για μια ακόμη φορά ψέματα.

Yπενθυμίζεται, ότι η προανακριτική επιτροπή της Βουλής διερευνά τις παράνομες ενέργειες και μεθοδεύσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για να κατασκευαστεί η σκευωρία κατά 10 πρώην πρωθυπουργών και υπουργών ώστε να την προσφέρει στον Αλέξη Τσίπρα με στόχο την πολιτική «δολοφονία» αντιπάλων του.

3. Το έγγραφο του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς την προανακριτική της Βουλής αποτελεί «άδειασμα» σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την έκδοση ενταλμάτων.

Ακριβώς το αντίθετο. Ο κ. Μπρακουμάτσος απευθυνόμενος στην Υπηρεσία Προστασίας Μαρτύρων της ΕΛΑΣ έκρινε ότι οι κλητεύσεις μαρτύρων και τα εντάλματα βιαίας εξέτασης είναι απόλυτα σύννομες ενέργειες.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι αυτά είναι «θέματα αποκλειστικής αρμοδιότητας της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρτικής Εξέτασης, αναφορικά με την κλήτευση, την εξέταση των υπό καθεστώς προστασίας τελούντων μαρτύρων και την έκδοση εντάλματος βιαίας προσαγωγής τους».

4. Κόλαφος για τις μεθοδεύσεις του κ. Μητσοτάκη η απάντηση του Αρείου Πάγου.

Η απάντηση του Αρείου Πάγου επιβεβαιώνει την αποκλειστική αρμοδιότητα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής και το σύννομο των ενεργειών της, ανοίγοντας τον δρόμο για την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων.

Αυτή εξάλλου ήταν από την πρώτη στιγμή και η επιδίωξη όλων των μελών της επιτροπής εκτός του ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησε με κάθε τρόπο να την παρεμποδίσει. Επομένως, ο μόνος για τον οποίο αποτελεί κόλαφο η απάντηση του Αρείου Πάγου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας.