Παρέμβαση για το Σκοπιανό ετοιμάζει ο Κώστας Καραμανλής

231

Την κρισιμότητα μιας κατάστασης σχετικά με την συμφωνία Τσίπρα –Ζάεφ για την ονομασία των Σκοπίων, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να επισημάνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με ηχηρή παρέμβασή του.

Στην επικείμενη παρέμβαση του ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να διαφωνήσει με τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπιών σε Βόρεια Μακεδονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση είναι ειλημμένη και αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα ή το Σάββατο.    

Επιπλέον ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να σταθεί στο ότι η τωρινή συμφωνία «κάνει πίσω» σε σχέση με τα όσα ο ίδιος είχε επιτύχει ως πρωθυπουργός στη σύνοδο του ΝΑΤΟ το 2008 στο Βουκουρέστι καθώς επίσης αναμένεται να σταθεί και στο ότι η συμφωνία δεν διασφαλίζει πλήρως το erga omnes.

Στο σημείο αυτό σημειώνεται ότι η παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα μέσω γραπτής δήλωσης αλλά δε θα πρέπει να αποκλείεται η πιθανότητα να είναι και on camera.

Τέλος υπογραμμίζεται ότι επικείμενη παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της ΝΔ αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την κρισιμότητα της περίστασης καθώς από το 2009 οπότε και παραιτήθηκε από την προεδρία της ΝΔ, πρόκειται να είναι η μόλις η δεύτερη φορά που θα εμφανισθεί δημόσια μετά το καλοκαίρι του 2015 και τις παραμονές του Δημοψηφίσματος