Παρέμβαση του Γιούνκερ για την ελάφρυνση του χρέους ζήτησε η Γεννηματά (Photos)

118
Συνάντηση Γεννηματά - Γιούνκερ
SHARE Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Ο ρόλος της Ελλάδας στα Βαλκάνια και η ελληνική οικονομία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε νωρίτερα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η Φώφη Γεννηματά αντάλλαξαν απόψεις για τις οικονομικές και κοινωνικές προοπτικές της Ελλάδας, δύο ημέρες πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup που καλείται να αποφασίσει για το τέλος του ελληνικού προγράμματος.

Και οι δύο συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό για όλες τις πολιτικές δυνάμεις να εμπλακούν με εποικοδομητικό τρόπο στη χάραξη της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη της Ελλάδας στο μέλλον. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υπογράμμισε ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα στα επόμενα βήματά της.

«Ζήτησα σήμερα από τον κ. Γιούνκερ την αποφασιστική συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελάφρυνση του Δημοσίου χρέους της χώρας, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του Eurogroup του 2012, ώστε να διασφαλίσουμε την οριστική έξοδό μας από την κρίση και τα Μνημόνια. Μόνον έτσι θα δημιουργηθεί κλίμα ασφάλειας και σταθερότητας για την Ελλάδα, που θα οδηγήσει στην πυροδότηση της Ανάπτυξης και στο επενδυτικό σοκ που έχουμε ανάγκη. Οι πολύχρονες θυσίες του Ελληνικού λαού πρέπει να δικαιωθούν. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος του Κινήματος Αλλαγής», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές πηγές, η Φώφη Γεννηματά και ο Ζαν Κλοντ  Γιούνκερ συζήτησαν για «το ρόλο της Ελλάδας ως πόλου σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων», και υπό το φως της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ με την πΓΔΜ, για το θέμα της ονομασίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Νίκος Ανδρουλάκης, το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής και πρώην ευρωβουλευτής κυρία Συλβάνα Ράπτη και το μέλος της κεντρικής επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής καθηγητής, Π. Κ. Ιωακειμίδης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone