Παρίσι: Σε δημοπρασία σπάνιο πορτρέτο του εφήβου Μότσαρτ (εικόνες)

261
Σε δημοπρασία σπάνιο πορτρέτο του Μότσαρτ

Ένα σπάνιο πορτρέτο του Μότσαρτ σε εφηβική ηλικία θα εκτεθεί σε δημοπρασία στο Παρίσι στο τέλος του Νοεμβρίου από τον οίκο Κρίστις, σύμφωνα με το CNN.

Το πορτρέτο φιλοτεχνήθηκε το 1770 από τον Ιταλό ζωγράφο, Τζιαμπετίνο Τσινιαρόλι. Ο νεαρός Μότσαρτ απεικονίζεται στο πιάνο έχοντας μπροστά του μια παρτιτούρα και πολλοί μουσικολόγοι ισχυρίζονται ότι ενδέχεται να είναι δικό του έργο.

Η επικεφαλής του τμήματος παλαιών έργων τέχνης του οίκου δημοπρασιών Κρίστις, Άστριντ Σέντνερ ντ' Ούλτρεμόν, αναφέρει για το πορτρέτο: «Ο Μότσαρτ σε ηλικία 13 ετών ταξιδεύει με τον πατέρα του στην Ιταλία.

Ο πίνακας φιλοτεχνήθηκε κατά παραγγελία του Πιέτρο Λουίτζι που είδε τον Μότσαρτ να παίζει και κατάλαβε ότι επρόκειτο για απίστευτο, καταπληκτικό ταλέντο. Αυτό που κάνει το πορτρέτο ιδιαίτερα ενδιαφέρον για πολλούς μουσικολόγους είναι η παρτιτούρα καθώς πολλοί λένε ότι ενδέχεται να είναι δικό του έργο».

Η αξία του πίνακα εκτιμάται σε ένα εκατομμύριο δολάρια, ενώ η δημοπρασία θα διεξαχθεί από τον οίκο Κρίστις τις 27 Νοεμβρίου στο Παρίσι.

http___cdn_cnn_com_cnnnext_dam_assets_191113091511-mozart-young-portrait-auction

mo12